Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duhovna pomoć

Požeški biskup Antun Škvorčević primio radnike KIO Keramike

'Pozega-09.03.2011 Biskup Antun Skvorcevic Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
20.11.2011.
u 09:34

Na kraju biskup je zazvao Božji blagoslov na sve njihove patnje i strahove i povjerio ih zagovoru Gospe Voćinske.

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je danas u Biskupskom domu u Požegi delegaciju Udruge vjerovnika i bivših djelatnika KIA, keramičke tvornice u stečaju iz Orahovice, stoji u priopćenju iz Ureda biskupa.

Delegacija u sastavu Marijan Vučinić, Ivan Bjondić, Dinko Jukić i Kruno Jurlina biskupu je predstavila stanje otpuštenih radnika koji svakodnevno dvadeset i četiri sata po hladnoći dežuraju pod šatorom ispred tvornice u borbi za svoja prava. Naglasili su kako su svoje vlastite živote uložili u izgradnju i modernizaciju tvornice, te da sada ni od koga ne traže milostinju, nego samo ono što su zaradili svojim rukama, pravednu otpremninu kako bi mogli svojim obiteljima osigurati dostojan život. Zamolili su biskupa za duhovnu pomoć i utjehu.

Biskup je kazao otpuštenim radnicima kako u svom poslanju teško može utjecati na gospodarske ili političke čimbenike koji trebaju rješavati njihovo pitanje, ali da od početka mučnog stanja prati tjeskobu brojnih obitelji koje su ostale bez posla i pridružile se osiromašenim ljudima u Slavoniji, za koje odgovorni ne pokazuju dovoljno razumijevanja.Posvjedočio je svoje suosjećanje sa svim radnicima i članovima Udruge te ih ohrabrio da u svijesti kako gospodarstvo i rad treba služiti čovjeku ustraju u traženju onoga što je u okviru zakona i dobrog gospodarenja realno moguće, da se olako ne bi izgubila radna mjesta.

Zamolio je da organizatori šatora pri tom vode brigu da si radnici određenim postupcima ne bi nanijeli još veću štetu, osobito oni koji su se odlučili na štrajk glađu. Obećao im je svoju moralnu potporu i daljnju molitvenu blizinu. Podsjetio ih je kako je osobito u teškim situacijama silno važno da duhovno budu snažni, mirni i prisebni te tako nadvladaju gorčinu i težinu svega onoga što se nagomilalo u njihovu iskustvu. Spomenuo je da je na taj način tzv. mali hrvatski čovjek, povezan s Bogom živio tijekom naše povijesti moć kojom je pobjeđivao i najteže kušnje kao što je bio i nedavni Domovinski rat. Na kraju biskup je zazvao Božji blagoslov na sve njihove patnje i strahove i povjerio ih zagovoru Gospe Voćinske.

Komentara 8

Avatar kobra11
kobra11
11:23 20.11.2011.

Sto crkva ne otvori trezor i pomogne radnicima. Koliko para papa odneo sa sobom u vatikan zadnji put ?

AC
access
17:19 20.11.2011.

Katolička crkva u HR koja osim velikog ugleda uživa i veka materijalna dobra. Ni povjerenje ni materijalna dobra nije iskoristila na najbolji način. Umjesto ulaganja u kameno-betonska zdanja trebala je ulagati u vrtiće, škole i fakultete. U ovih 20-ak godinaa moglo se odgojiti puno mladih novinara, političara i poduzetnika hrvatske i katoličke orjentacije a sve u korist večinskog naroda ove države i svih građaana. Učinila je vrlo malo od svega toga ! Kakva nam je medijsko politička scena ? 80% jugovina !

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
10:32 20.11.2011.

Biskupe sjećam se slučaja \"požeške doline\" pa zar vi niste zajedno sa još jednim svećenikom susjednog grada zaštitili neke članove koji su bili umješani u slučaj požeška dolina? Mislim da ste vi u požegi najomraženija osoba zajedno sa ronkom,šolićem .... napravite anketu pa ćete vidjeti koliko ste autorativni u pošteni u očima požežana!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije