Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Policija i Međimurski nogometni savez zajedno protiv incidenata

bakljada (1)
Goran Stanzl, Slavko Midžor/Pixsell
17.09.2013.
u 21:31

- Pozivam sve sportaše da se ponašaju kao pravi sportaši, a ne kao nasilnici - zaključuje Kljajić.

Zbog sve većeg broja incidenata na nogometnim utakmicama, i to ne samo između navijača, već i između igrača i sudaca, Policijska uprava međimurska i Međimurski nogometni savez kreću u akciju sprječavanja neprimjerenog ponašanja na travnjacima i oko njih!

- Spektar prekršaja je velik. Zastupljeni su počinitelji svih kategorija, od gledatelja i igrača do službenih osoba redara, pa smo tako tijekom ovog jesenskog dijela prvenstva sudu prijavili tri osobe. Za sedmoricu navijača izrečena je zaštitna mjera zabrane prisustvovanja utakmicama, koja je bila na snazi do proljeća ove godine - kaže Kristijan Srpak iz PU međimurske. Riječ je o navijačkoj skupini Skitnice. Srpak najavljuje preventivne akcije i podsjeća da su novčane kazne visoke, a može se izreći i kazna zatvora. Na primjer, za bacanje predmeta i pirotehnike na travnjak, kao i ulazak u igralište ili prostorije za suce i delegate, fizičke osobe mogu biti kažnjene s 5000 do 25.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana. Srpak apelira na organizatore utakmica da se dobro organiziraju.

Mato Kljajić, predsjednik MNS-a, kaže da se preko vikenda diljem Međimurja odigra stotinu utakmica, po čemu je Međimurje među najnogometnijim županijama.

- U pravilnike smo ugradili sakncioniranje nesportskog ponašanja, a vodimo i tablicu klubova koji igraju fair play - napominje Kljajić. Na utakmicama su angažirani redari, no ni oni ne mogu spriječiti sve incidente, tim više što se oni sve češće događaju na samom travnjaku, između igrača i sudaca.

- Pozivam sve sportaše da se ponašaju kao pravi sportaši, a ne kao nasilnici - zaključuje Kljajić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije