Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Film

Otvorena revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece

revija
Privatna arhiva
30.09.2011.
u 09:34

U četiri dana održavanja revije posjetitelji će moći uživati uz 40 igranih, 50 dokumentarnih i 53 animirana filma te 17 reportaža i 15 filmova koji spadaju pod ostale vrste

Jučer je svečano otvorena jedna od najveselijih revija u Hrvatskoj - 49. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. Vrijedna dječja ostvarenja na području animiranog dječjeg filma nastala su u Varaždinu već šezdesetih godina, no varaždinska se djeca animacijom sustavno počinju baviti tek 1986. pojavom VANIME, grupe za animirani film pri II. osnovnoj školi Varaždin. Uspješni voditeljski dvojac, Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec od malog su školskog kluba stvorili udrugu za cijeli grad. Danas Filmsko-kreativni studio VANIMA slavi 25. godina postojanja na čelu sa svojim dugogodišnjim članovima i agilnim animacijskim dvojcem Sandrom Malenicom i Hrvojem Selecom.

Predsjednik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Turković čestitao je Vanimovcima 25.  rođendan i podsjetio na činjenicu da je VANIMA nakon 15. godina ponovno domaćin dječje Revije.

 – Ono što me posebno oduševljava kod dječjeg stvaralaštva je ta jedna vrsta entuzijazma koji se osjeti ne samo među djecom nego i među voditeljima radionica i klubova koji pokazuju da je rad s djecom ne samo potreban i nužan, nego prije svega predivan. Kad pogledamo brojke, koje također govore u prilog tome entuzijazmu, onda 175 prijavljenih filmova na ovogodišnju Reviju nije zanemariv. U ova četiri dana čeka nas oko 7 sati usuđujem se reći dobrog dječjeg filmskog i videostvaralaštva – kazao je Turković.

Dobrodošlicu svima poželio je i Srećko Listeš koji je istaknuo izvrsnu suradnju s Hrvatskim filmski savezom kada je u pitanju dječje stvaralaštvo te da je Revija jedan od dječjih projekata kojem se uvijek veseli jer iz godine u godinu to mjesto sve više postaje i jest mjesto kvalitetnog dječjeg filma.

U četiri dana održavanja revije posjetitelji će moći uživati uz 40 igranih, 50 dokumentarnih i 53 animirana filma te 17 reportaža i 15 filmova koji spadaju pod ostale vrste. Više od 400 minuta dobrog programa definitivno je odlična pozivnica svima da dođu ovaj vikend u Varaždinu i uživaju u dječjem stvaralaštvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije