Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Novi košarkaški hram vrijedan između 20 i 25 milijuna kuna

'                               '
''
14.08.2010.
u 10:15

Nova dvorana imat će 760 fiksnih sjedala za gledatelje, a na teleskopskim tribinama bit će ih još 1540

U zabočku gradsku upravu ovih dana stiglo je sedam neobvezujućih ponuda zainteresiranih izvođača koji bi željeli graditi novu sportsku dvoranu. Ponuđene su cijene između 20 i 25 milijuna kuna, ali se u Gradu nadaju da će obvezujuće ponude ipak biti nešto niže, kako zbog stanja u građevinarstvu, tako i zbog stalnog pada cijena na tržištu. Sljedeći mjesec sastaje se Odbor za gradnju dvorane, koji će pregledati pristigle ponude i predložiti dalji tijek aktivnosti.

Gradnja na proljeće

– Moja je preporuka, a nadam se da će je članovi Odbora podržati, da se gradi u fazama tijekom dvije godine. Najprije bismo trebali završiti grube građevinske radove, a u sljedećoj godini mogli bismo krenuti i u unutrašnje uređivanje te opremanje dvorane. Prema troškovniku i s obzirom na raspoloživa sredstva, to je moguće realizirati – rekao je gradonačelnik Ivan Hanžek.

Dvorana će se, dakle, ipak uskoro početi graditi, a radovi bi mogli krenuti već na proljeće. Država se uključila u sufinanciranje sa 10,5 milijuna kuna, a ostatak će se osigurati iz gradskog proračuna.

Bez dodatnih sadržaja

Mnogi su smatrali da je ugovor Ministarstva i Grada predizborni trik, a drugi su pak kritizirali gradsku vlast da nije dovoljno učinila kako bi se dvorana napokon i počela graditi. Međutim, aktivnosti nisu zamrle. Gradnju dvorane i dalje podržavaju svi Zabočani, a najpotrebnija je košarkašima, koji su ulaskom u A1 ligu svoje utakmice morali igrati u Zlatar Bistrici, Bedekovčini i Krapini. Stoga se i krenulo u pripreme za gradnju nove, otkupljeno je zemljište te uređena infrastruktura. Napravljeni su projekti koji su predviđali i dodatne trgovačke sadržaje uz dvoranu, ali su poslije izmijenjeni. Potom je još 2006. godine u Zaboku osnovan Inicijativni odbor za gradnju dvorane, čiji je predsjednik bio tadašnji čelnik gradskoga HDZ-a dr. Rajko Fureš, koji je vrlo zadovoljan što se pozitivne inicijative realiziraju u korist svih građana Zaboka.

– Nova trodijelna dvorana bit će oslonjena na zgradu Gimnazije i namijenjena je za sportske aktivnosti zabočkih srednjoškolaca, rekreativaca i sportskih klubova. Imat će 760 fiksnih sjedala u gledalištu, a uz ona na teleskopskim tribinama košarkašku će utakmicu moći pratiti 2300 gledatelja – objasnio je gradonačelnik. Uz glavnu dvoranu sagradit će se i moderna streljana za zračnu pušku te asfaltirati veliko parkiralište. Tim se prostorom zasad privremeno koristi M-Profil, ondje automobile parkiraju njihovi zaposlenici.

Sve dvorane Ministarstvo i lokalna uprava grade zajedno

Sportskim dvoranama u osnovnim i srednjim školama u Krapinsko-zagorskoj županiji koriste se i građani i zagorski sportski klubovi. U posljednje su vrijeme gotovo sve dvorane sagrađene zajedničkim financiranjem Ministarstva te zagorskih gradova i općina. U Krapini je sagrađena višenamjenska dvorana vrijedna 23 milijuna kuna. Ona u Bedekovčini stajala je 17,7 milijuna kuna, a za dvoranu u Pregradi izdvojena su 9,4 milijuna kuna. U Konjšćini, Klanjcu, Tuhlju i Desiniću sagrađena je dvorana s osnovnom školom, u Oroslavje se ide pod balon, a u Zlataru u halu SKIM-a. Gimnazija Antuna Gustava Matoša i Škola za umjetnost, dizajn i grafičko oblikovanje u Zaboku nemaju dvorane, a ona zabočke Srednje škola nije primjerena.

Komentara 6

WI
wiktorija
11:36 14.08.2010.

žalosno je da veče mijesto poput Zaboka nema svoju sportsku dvoranu več odavno!

KR
kreont
12:23 15.08.2010.

U ovo doba vrlo velike i duboke krize iz koje hrvatska nema izlaza ulaganje u ovu dvoranu je super veliki promašaj jer dvorana neće moći vratiti niti 1/2 uloženih sredstava. Rađe preuredite neki od napuštenih objekata pa tamo neka se igra.

AV
avatar
12:46 14.08.2010.

Mogel je Zabok imate dvoranu, samo da nije g. Hanžek gradonačelnik, koji je jedino i samo odgovoran. Ali naravno, on se lijepo uvijek vadi na državu. Mogel je sam već odavno sagraditi dvoranu, 2001. godine je već imal gotove projekte i otkupljeno zemljište. Pa sad vidite koliko je sposoban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije