Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Na tri bankomata pronađeni lažni čitači kartica

kartice (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.08.2011.
u 14:33

Policija i bankari upozoravaju građane da se kad koriste bankomat pridržavaju sigurnosnih uputa

Iz Crikvenice, Opatije, Krka i Rijeke policiji je u razdoblju od 26. srpnja do 13. kolovoza prijavljeno sedam slučajeva “napada” na bankomate više banaka. Na bankomate su postavljeni tzv. skimeri, lažni čitači magnetskih zapisa s minijaturnim kamerama za očitavanje PIN-ova.

U tri slučaja čitači su pronađeni. S obzirom na mogućnost zlouporabe i krađe identiteta i bankari i policija upozoravaju građane da se prilikom korištenja bankomata pridržavaju sigurnosnih uputa, a ako primijete bilo kakav neuobičajen detalj na bankomatu, potrebno je obavijestiti banku ili policiju na broj 192.

Ključne riječi

Komentara 7

IS
istima
14:54 17.08.2011.

a zašto ne objavite i koju fotografiju bankomata sa takvim lažnim čitačom?....

DU
Deleted user
23:24 17.08.2011.

Ta banka ili jos bolje sve banke zajedno trebale bi imati nekakvu sluzbu koja bi obilazila bankomate nekoliko puta na dan. A jos bolje bi bilo da BANKE postave tajne kamere da snime SVAKOGA tko se priblizi automatu.

Avatar nekakav
nekakav
08:07 18.08.2011.

ispravili su! prije je pisalo da su na 4 lokacije pronađena 3 čitača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije