Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALIGNE BOLESTI

Milinović se nije odazvao pozivu oboljelih od karcinoma u Sisku

rak (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/3
22.04.2010.
u 21:43

Tužite ne samo INU nego i Republiku Hrvatsku - poručio je članovima udruge Tonči Majica, bivši sudac prekršajnog suda u Sisku.

SISAK - Sva naša nastojanja napokon nailaze na podršku nadležnih ustanova - poručila je na skupštini Udruge oboljelih od karcinoma Sisak predsjednica Nada Jagić. Po prvi puta od osnutka udruge, kaže, pozvani su svi njeni članovi i ostali zainteresirani, te stručnjaci i političari kako bi se prikazalo stanje u Sisku.

- Zabrinjavajuć je podatak da u Sisačko-moslavačkoj županiji broj korisnika zdravstvene zaštite zbog dišnih i malignih bolesti je 80 do 90 posto veći nego u drugim hrvatskim županijama. Ova činjenica mora zabrinuti sve u zdravstvenom sustavu, važno je otkriti uzrok i raditi na prevenciji, a epidemiološka studija jedna je od ključnih za sliku stanja zdravlja stanovnika ove županije - kazala je prof. dr. Ana Stavljević Rukavina, članica Odbora za zdravstvo Hrvatskog sabora.

Tonči Majica, bivši sudac prekršajnog suda u Sisku, naglasio je kako je država još 2004. godine izdala rješenje o zabrani uvoza nafte s više od jedan posto sumpora, no da ga nikad nije provela.

- Tužite ne samo INU nego i Republiku Hrvatsku - poručio je članovima udruge.

Ministar zdravstva Darko Milinović, unatoč pozivu, nije se pojavio.

Komentara 1

Avatar mliniški
mliniški
19:10 04.05.2010.

Tonči Majica, naš čovjek iz Kravarskog ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije