Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravska metropola

Koprivnica danima smrdi zbog gnoja na obližnjim poljima

'19.03.2013., Koprivnica - Poljoprivrednici bacaju stajski gnoj po oranicama kako bi ih pripremili za proljetno oranje i osigurali dovoljno hrane za kulture koje ce uskoro posaditi. Photo: Marijan Sus
'Marijan Susenj/PIXSELL'
20.04.2013.
u 14:00

U gradskim službama otkrili su da se smrad širio iz smjera Peteranca, Koprivničkih Bregi i Herešina

Zašto se Koprivnicom već danima u jutarnjim satima širi nesnosan smrad? Pitanje je to koje su si postavljali svi oni koji su, primjerice, ispijali kavicu u središtu grada ili šetali okolnim ulicama. Neugodan miris uvukao se i u poslovne prostore, urede. Nikome nije bilo ugodno.

Neugoda pred prijateljima

- Cijelo vrijeme gledam pod cipele da u nešto nisam zagazio. Strašno, bilo me sram pred prijateljima da ne pomisle da to ja zaudaram - kazao je jedan koprivnički profesor.

- Definitivno nije ugodno. To se ne smije događati. Treba paziti na takve stvari, puno gostiju dolazi u naš grad. Što će si misliti, kamo su došli - pitao se jučer Koprivničanac Zlatko Šafar.

Njegov umirovljenički kolega Stjepan Cenko otišao je i korak dalje.

- To nije lijepo. Gdje su komunalni redari? To treba kazniti. Zakon se mora poštovati - rekao je on.

Ubrzo su se oglasili i iz gradske uprave.

- Posljednjih dana širi se neugodan miris na području Koprivnice te su komunalni redari izvršili nadzor i utvrdili da je uzrok nepropisno odložen animalni otpad na poljoprivrednim površinama i to na južnom dijelu Općine Peteranec, u Općini Koprivnički Bregi, na području Sirovine iza Ulice Miklinovec, te na samom području Grada prema naselju Herešin - kazala je savjetnica koprivničke gradonačelnice Helena Hećimović.

Pojasnila je da je na području Grada otkriveno da je na jednoj površini odložen otpad od strane nepoznate osobe, a bez znanja vlasnika, te mu je odmah naloženo da se izvrši zaoravanje. Isto tako, komunalni redari utvrdili su da je jedna osoba na svoje zemljište kraj Herešina dovozila kruti i animalni otpad od peradi, te da je protiv njega pokrenut inspekcijski postupak.

Poljoprivredna inspekcija

O svemu je obaviještena i poljoprivredna inspekcija koja je nadležna za daljnje postupanje.

- Kako bi građani Koprivnice znali tko je odvozio animalni otpad, po okončanju inspekcijskog postupka i utvrđivanja svih činjenica javno će se objaviti podaci o prekršiteljima - obećala je H. Hećimović.

Dijana Žagar iz koprivničke policije jučer je rekla da nisu dobili nikakve pritužbe građana, ali i da su sami djelatnici policije osjetili neugodne mirise.

S druge strane, građani nisu štedjeli na pozivima prema službi 112.

- Od četvrtka smo primili 20-ak poziva. Ljudi su negodovali, pitali nas o čemu se radi. Očito da dok je sunce počelo pržiti i bilo je vruće, amonijak se oslobađao i zrakom došao do same Koprivnice - istaknuo je Ivan Kramarić iz područnog ureda službe 112.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije