Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordijski čvor

HDZ izgubio izbore u Vukovaru koje je sam isprovocirao

izbori
07.02.2011.
u 15:48

Opet nitko neće imati većinu u Gradskom vijeću, niti će moći kontrolirati njegov rad bez koalicije. SDSS i HSP dr. A. Starčević otvoreni za razgovore

Izvanredni izbori za Gradsko vijeće Vukovara neće donijeti nikakve velike promjene s obzirom na to da su stranke koje su participirale u raspuštenom vijeću ponovno dobile podršku. Naime, niti jedna politička stranka u vijeću neće imati većinu niti će moći kontrolirati njegov rad bez koalicije. 

HDZ: Nema pobjednika 

Pobjednik izbora je koalicija SDP-HNS koja je osvojila 36,44 posto glasova, što im je, zajedno s dodatnim glasova namijenjenim pripadnicima srpske nacionalne manjine, donijelo 13 vijećničkih mjesta. Koalicija HDZ-HSS je s osvojenih 25,35 posto glasova, ili devet vijećnika, druga najjača stranka, ali i najveći gubitnik izbora. SDSS je osvojio 14,65 posto glasova i u vijeću će imati pet vijećnika, a HSP dr. Ante Starčević 9,86 posto, što im je donijelo tri vijećnička mjesta. S dodatnih pet vijećnika srpske nacionalnosti, jer prema Statutu u Gradskom vijeću Vukovara mora biti devet Srba, Gradsko vijeće Vukovara brojat će 30 vijećnika. Predsjednik HDZ-a Damir Barna rekao je da na ovim izborima nema pobjednika jer je odnos snaga sličan kao i u prijašnjem sazivu. 

– Vidjet ćemo tko će imati većinu u vijeću – rekao je Barna. U koaliciji SDP-HNS kažu da su spremni na razgovore sa svima, ali i da političke stranke trebaju razmisliti oko koga se okupljaju.

 SDP: Zajedno naprijed!

 – Neka razmisle trebaju li biti uz gubitnike i tješiti ih radi poraza ili uz pobjednike i da idemo zajedno naprijed. Moj poziv svi pod jednu zastavu postojao i 2009. godine, ali tada ga nisu prihvatili. Možda sada prihvate, osim ako ne smatraju da trebaju biti još jedni izbori. Neka HDZ sada opravda i pokrije troškove izbora koje su isprovocirali. Tražili su izbore, dobili su izbore. Išli su na sve ili ništa i dobili ništa – rekao je gradonačelnik Vukovara i nositelj koalicijske liste SDP-HNS Željko Sabo.

Zadovoljni izbornim rezultatima, koji su bolji nego na prošlim izborima, su SDSS i HSP dr. Ante Starčević. I jedni i drugi navode da su otvoreni za razgovore i suradnju.     

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
16:27 07.02.2011.

HDZ......je zlo...nad zlima.....uvijek bio....i..ostat će

UT
utatica
16:57 07.02.2011.

razumljivo je da HDZ gubio izbore no nije razumljivo netko glasa za SDP + HNS, to je sam dokaz d amedijima vladaju kmeri a da je narod mutav

Avatar stravaxx
stravaxx
16:26 07.02.2011.

stvarno je danas lijepo biti novinar. lupiš i ostaneš živ. pa kakav je to članak. gdje li je taj novinarčić samo pokupio ovakvo rezoniranje. stvarno blesavo. ajde malo ako već i želite lagati i obmanjivati ali dajte to sa stilom i puno puno uvjerljivije. sramota....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije