Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rebalans proračuna

Gradonačelnik sebi i zamjenicima povećao plaće, a drugima smanjio

SDP, požega
Dusan Mirkovic/PIXSELL
13.09.2013.
u 17:49

– Od tih 17 milijuna kuna 12 milijuna kuna nisu izvorna sredstva nego sredstva iz pomoći i donacija što po našem mišljenju nije trebalo ukloniti iz proračuna, rekao je Čolak

Požeški SDP-ovci dan nakon sjednice Gradskog vijeća sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na neke od točaka dnevnog reda. Ivan Čolak pokušao je objasniti zašto nisu podržali rebalans proračuna grada koji je smanjen za 17 milijuna kuna, odnosno 15 posto.

– Od tih 17 milijuna kuna 12 milijuna kuna nisu izvorna sredstva nego sredstva iz pomoći i donacija što po našem mišljenju nije trebalo ukloniti iz proračuna.

Naime, bivši gradonačelnik je ta sredstva izlobirao i samo je trebalo nastaviti lobirati u ministarstvima da ta sredstva dođu.

Da je ostala stara gradska uprava ta bi sredstva došla i ne bi trebalo praviti rebalans. A radi se o sredstvima za opremu Glazbene škole, za Trg sv. Terezije, za javnu rasvjetu, za obnovu Muzeja – objasnio je Čolak.

Dijana Tomić Šajn posebno se osvrnula na smanjenje plaća zaposlenima u gradskoj upravi i ustanovama kojima je Grad osnivač. –Gradonačelnik je prilikom obrazloženja smanjenja plaća kazao da se to radi zbog loše financijske situacije i da se time otvara mogućnost za druge investicije. Ante Šolić, HDZ-ov vijećnik, je dodao da je to pravično i dobro. Mene zanima zašto se onda gradonačelniku i njegovim zamjenicima plaća povećala za 11 posto? Ako je nešto pravično i dobro smatram da su se i njihove plaće trebale smanjiti barem kao i pročelnicima za 17,5 posto – kazala je Tomić Šajn.

Dodala je da su se povećali i troškovi gradske uprave, odnosno gradonačelnika i njegovih zamjenika koji sada iznose 768.000. Do sada je taj iznos bio 420.000 kuna te da ušteda na smanjenu plaća nije 710.000 kuna kako tvrde vladajući nego tek 114.000 kuna. Tamara Puač, vijećnica s koalicijske liste SDP/HNS istaknula je da se ne slažu s imenovanjem nove v.d. ravnateljice Gradskog kazališta koja ima samo jednu godinu radnog iskustva, a ne tri kako je to bilo prije. Ona smatra da se radi o pogodovanju pri zapošljavanju.

>>Požeški proračun u minusu od pet milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije