Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavko Lakuš:

Gradonačelnica je naredila da otpustim 'zviždača'

Slavko Lakuš, zapovjednik JVP-a
Marijan Susenj/PIXSELL
16.10.2013.
u 10:00

Iako od izbijanja skandala gradski čelnici tvrde kako je sve po zakonu, i još k tome besplatno, kao da nitko ne mora platiti benzin za automobil i dnevnice za vatrogasce-vozače, doznajemo da namjeravaju prestati sa zloporabom javnih resursa

Otvorena je istraga u vezi s nezakonitim korištenjem vatrogasaca kao vozača za koprivničke političare, ali zasad samo ona u gradskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Zapovjednik Slavko Lakuš jučer je kazao kako traži osobu koja je o skandaloznoj praksi obavijestila javnost dostavivši novinarima putne liste koje dokazuju da se lokalni moćnici vozikaju vatrogasnim vozilom.

Vatru gasi...

- Moram saznati tko mi 'prčka po papirima'. Nije to fer od njega. Gradonačelnica (Vesna Želježnjak, op.a.)je rekla da će dobiti otkaz ugovora o radu kad ga pronađemo - izjavio je ljutito Lakuš.

Također se požalio da samo provodi odluke svojih nadređenih.

- Grad je naš vlasnik i gradonačelnica mi je šefica, moram postupati po njezinoj naredbi. Hoće li se sada ukinuti prijevoz službenim vozilima, odlučit će u gradskoj upravi - kazao je on i dometnuo kako bi mu najdraže bilo kad bi se vatrogasci bavili samo vatrogastvom.

U međuvremenu se očekuje reakcija Državnoga odvjetništva, koje bi po službenoj dužnosti trebalo provesti istragu ne protiv "zviždača" koji je javnost obavijestio o protuzakonitoj praksi, nego protiv onih koji su naložili vatrogascima da ih vozikaju u vatrogasnom automobilu te protiv onih koji su na to pristali iako to Zakon o vatrogastvu vrlo jasno zabranjuje.

Odluka

Iako od izbijanja skandala gradski čelnici tvrde kako je sve po zakonu, i još k tome besplatno, kao da nitko ne mora platiti benzin za automobil i dnevnice za vatrogasce-vozače, doznajemo da namjeravaju prestati sa zloporabom javnih resursa, vjerojatno u strahu od sasvim konkretnih kaznenopravnih sankcija. To potvrđuje i jučerašnja izjava šefa Gradskog vijeća Zorana Gošeka, koji je i sam često koristio vatrogasni prijevoz, da će Upravno vijeće JVP-a (kojemu je na čelu)idući tjedan razmotriti odluku koja je služila kao formalno pokriće za pretvaranje javne vatrogasne službe u taksi servis za lokalne moćnike.

Riječ je o odluci koju Zakon o vatrogastvu ne dopušta pa je iovako ništavna.

>> Vatrogasci voze lokalne moćnike na sastanke u Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije