Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija like

Gradi se đački dom za 35 učenika, a zaposlit će desetak radnika

kružni tok
Dražen Prša
10.04.2010.
u 11:33

U tijeku su i radovi na izgradnji prvog kružnog toka u užem središtu grada Otočca.

Grad Otočac iz dana u dan poprima lice moderne urbane sredine. Osim što su u tijeku brojne investicije u razvoj gospodarsko socijalnog razvoja, usporedno sa radovima na uređenju Đačkog doma, nekadašnje vojnokrajiške zgrade iz 1836. godine, koja je godinama bila bolnica, u tijeku su i radovi na izgradnji prvog kružnog toka u užem središtu grada Otočca.

Kružni tok gradi se uz đački dom, koji iz dana u dan poprima konture moderne zgrade u kojoj će se uskoro smjestiti 35 učenika-studenata te zaposliti oko desetak radnika.

Obnova zgrade obavlja se pod nadzorom konzervatorskog odjela Ministarstva kulture kako bi se sačuvale povijesne cjeline zgrade. Radovi na cjelokupnoj obnovi zgrade na oko 900 m2, povjereni su poduzeću „Fenix“ iz Slavonskog Broda čija je vrijednost šest milijuna kuna.

Po završetku obnove i rekonstrukcije, što se planira u lipnju ove godine, zgrada će postati svojevrsni reprezentativni učeničko studentski dom. Osim što će se kružnim tokom u ovom dijelu grada doprinijeti kvalitetnom i sigurnom protoku vozila, godinama zapušteni dio prostora smješten uz đački dom i pivovaru bit će pretvoren u urbanu gradsku cjelinu.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

IZ
izbrisan
09:02 11.04.2010.

Djacki dom za trideset i pet ucenika????????? Deset zaposlenih????????? Na svakog zaposlenog tri i pol ucenika.Hoce li oni i uciti mjesto njih?Tko ce to sve platiti? Zar je cudo sto smo u banani?

AK
akil
21:30 11.04.2010.

Nije to jedino što krasi našu općinu.Ima i drugih bisera,ali autor ne želi dirati u osinjak,kako sam voli reći!

MM
mali medo
17:38 13.04.2010.

Čujem da će na mjesto ravnateljice doma mala Maratovićka koja je sada u Srednjoj školi ( a buduća snaha župana Jurkovića). Vele da se mala oblači koda ima 45 godina kostimčići stalno uredno, vidi se da je sa sela. A još gore za mjesto ravnateljice Doma JNA ili novog KIC-a trebala bi sjesti gospođa BUrić od Seksija žena. Pa ona žena toliko frflja i sa srednjom školom, sigurno zato što je osvanula na kalendaru grada Otočca .......da ali obe imaju iskaznicu HDZ-a.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije