Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleno svjetlo

Duga Resa izmijenila prostorni plan. Može golf-igralište uz rijeku

vijece
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.05.2012.
u 11:26

Teren sa 18 rupa gradio bi se između Mrežničke Varoši i Pećurkova Brda, imat će i akumulacijsko jezero, objekt s maksimalno 200 ležaja...

Zalažemo se za razvoj, ali ne baš i za golf-igralište. Koja bi to elita dolazila ovamo? Mislim da bi se time postupno uništila lijepa Mrežnica – smatra Marija Perušić, vijećnica Gradskog vijeća Duge Rese, pripadnica političke opcije Zeleni zajedno.

 Bez obzira na njezino izlaganje, Gradsko vijeće je prihvatilo je izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Duge Rese koje omogućavaju da se između Mrežničke Varoši i Pećurkova Brda izgradi golfski teren sa 18 rupa, veličine oko 80 hektara. Uz teren su predviđeni prateća infrastruktura s akumulacijskim jezerom, klupska kuća, parkiralište, ugostiteljski objekti s najviše dvije stotine ležajeva...

 – Prije gradnje golfskog terena potrebno je izraditi detaljan plan uređenja tog prostora i studije utjecaja na okoliš – objašnjava pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu Grada Mladen Rakočević.

 Ekološko društvo Pan iz Karlovca negoduje što u materijale za vijećnike nije uvršten cjelovit spis primjedbe koje je to ekološko društvo dalo na taj dio izmjene prostornog plana.

 – Turizam kakav se razvio na Mrežnici u suprotnosti je golf-turizmu. Problem je u tome što će se trošiti mnogo vode na održavanje terena, kao i pesticida, koji mogu zagaditi podzemne zalihe vode... – nabraja član Upravnog odbora Eko pana Denis Frančišković primjedbe.

 Ruku za novi prostorni plan dignuo je i HSLS-ov vijećnik Davor Bišćan.

 – Kamo sreće da imamo više sadržaja oko kupališta, naravno uz poštivanje zakona i uza sve kontrole. Paranoja nije dobra – smatra liberal Bišćan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije