Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u HDZ-u

Damir Jelić: Ideja Branka Vukelića doživjela apsolutni poraz

\'12.07.2010., Karlovac - Damir Jelic gradonacelnik grada Karlovca. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
07.03.2012.
u 10:30

Iako razdvajanje funkcija gradonačelnika i predsjednika stranke oko koje smo se razišli Vukelić i ja nije potpuno za odbaciti, stvar je to senzibiliteta i karaktera. Ne priznajem senzibilitet B. Vukelića i to nije tajna – rekao je Jelić.

– Iako razdvajanje funkcija gradonačelnika i predsjednika stranke oko koje smo se razišli Vukelić i ja nije potpuno za odbaciti, stvar je to senzibiliteta i karaktera. Ja ne priznajem senzibilitet Branka Vukelića i to nije tajna – rekao je Damir Jelić, sadašnji gradonačelnik Karlovca koji je i službeno predao kandidaturu za prvog čovjeka gradskog HDZ-a.

Skupio 180 potpisa

– Moja kandidatura do sada je bila formalne naravi, no sada u tajništvo stranke predajem potpise 180 od ukupno 214 izaslanika za izbornu skupštinu gradskog HDZ-a. Puno mi znače ti potpisi jer pokazuju jedinstvo stranke koje je temeljeno na otvorenoj komunikaciji – rekao je nakon javno objavljene kandidature Jelić. Kandidat za predsjednika HDZ-a Karlovca postao je nakon što su završeni stranački izbori u temeljnim ograncima. Komentirajući te rezultate, Jelić je rekao da je u samo šest temeljnih ogranaka došlo do sučeljavanja. Pet od tih šest slučajeva bili su vezani uz utjecaj nekadašnjeg ministra Branka Vukelića.

– Ovi izbori pokazali su da je ideja Branka Vukelića doživjela apsolutni poraz. Poznato je da smo se on i ja razišli oko ideje o razdvajanju funkcije gradonačelnika i predsjednika stranke. Iako ne smatram da je to za potpuno odbacivanje, smatram da je sve pitanje senzibiliteta i karaktera, a ja ne priznajem senzibilitet Branka Vukelića. To nije nikakva tajna, niti nešto što već nisam izrekao pred mnogim stranačkim kolegama – zaključio je Jelić.

Kandidati u Karlovcu

O mogućnosti da se kandidira za predsjednika na županijskoj razini stranke rekao je da je to u rukama Gradskog odbora i to ako on postane predsjednikom. O suradnji s dosadašnjim predsjednikom, županom Ivanom Vučićem i njegovu favoritu za predsjednika HDZ-a na državnom nivou odgovorio je:

– S Vučićem imam iznimno korektne odnose u stranačkim relacijama, ali i na razini gradonačelnik – župan. Bez straha mogu reći da se s njim o svemu mogu dogovoriti za tri minute. Vezano za novog predsjednika stranke, prema odluci Županijskog odbora kojem je Vučić na čelu, neću ništa komentirati. Od svih šest kandidata očekujem da dođu u Karlovac i predstave se. Stranački prostori za sve su otvoreni i besplatni za predstavljanje. Tko želi nešto više, morat će to i platiti, jer stranka nema novca za nešto tako. Nakon tog predstavljana očekujem dogovor koga podržati. Onaj tko zaobiđe Karlovac, imat će znatno manje šanse da ga podržimo – rekao je Jelić.

Komentara 1

BA
babica05
13:51 08.03.2012.

Bilo bi poželjno da nestanete -toliko ste zla napravili šta Miloševiću i srbima nikad nije uspjelo.Da bog da vas magla pojela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije