Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlični na državnoj

Bogomdana darovitost učenika ne znači ništa bez marljivog rada

'Podravina-bilogora, 18.6.2010. Daruvar Filip s mentoricom profesoricom Romanom Bakaric Michael Palijan / VLM                         '
Foto: 'Michael Palijan / VLM'
1/3
18.06.2010.
u 15:40

Ravnatelj ipak izdvaja maturante Filipa Kiršeka, Filipa Klubičku i Igora Novaka koji, tvrdi, vrijede više od "suhog zlata".

Prema rezultatima državne mature na popis pedeset naj gimnazija ili srednjih škola iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije ušla je samo daruvarska Gimnazija, i to na 26. mjesto sa 75,77 posto riješenosti.

Status naj-Gimnazije

U plasmanu samo gimnazija, navodi ravnatelj Antun Marijanović, još je i više na nacionalnoj ljestvici. - Nismo iznenađeni jer rad i znanje učenika pratimo od početaka polaganja nacionalnih ispita. Svi su dosadašnji rezultati govorili u prilog tome - kaže ravnatelj. Pritom ne zaboravlja spomenuti kako je na listi zaslužnih uz učenike i cijeli kolektiv. Uspjehu je kaže, pridonijelo i uvođenju dodatne nastave za darovite učenike iz kojih je na državnim natjecanjima s ne malim uspjesima nastupilo trinaestero učenika. Iako ih sve smatra vrijednima i zaslužnima za uspjeh, Marijanović je ipak kao suho školsko zlato izdvojio maturante Filipa Kiršeka, Filipa Klubičku i Igora Novaka - upravo zbog rezultata na državnim natjecanjima i državnoj maturi. Kiršek je, kao jedan od najboljih u Hrvatskoj, prije dvije godine već krasio stranice Večernjaka.

Najbolji među najboljima

Njegova mentorica profesorica Romana Bakarić kaže da je matematički supertalent. - Matematika mi je ljubav i vjerujem da bi i drugi mogli postići sličan uspjeh uz promjenu pristupa i primjenu logike - kaže Kiršek, kojemu su prvo mjesto na natjecanju iz matematike i rezultati državne mature već otvorili vrata studija PMF-a. Odličan rezultat na državnoj maturi, te prvo državno odličje iz povijesti vrata studija otvorili su i F. Klubički. Razmišlja o anglistici i informacijskim znanostima. Uspjeh, kaže, uvelike ovisi o tomu koliko je tko spreman raditi. - Rad je važniji od nadarenosti. Dvojim između upisa na studij medicine, kemije ili fizike - kaže daroviti I. Novak, osvajač visokih nagrada na državnim natjecanjima.

ROMANA BAKARIĆ

mentorica

"Pripremajući Filipa Kiršeka za natjecanje,

shvatila sam da je doista matematički supertalent"

Komentara 1

MA
maderija
08:16 25.06.2010.

Čestitke mladom supertalentu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije