Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćirilica u Vukovaru

Član Stožera: Milanović i Matić savjetovali su nam referendum

ilija vučemilović šimunović
Foto: Schreenshot Mreža TV
13.12.2013.
u 16:30

Tvrdi to Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Udruge gardijskih brigada i član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je sudjelovao u sastancima Stožera i članova vlade

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara krenuo je skupljati potpise za referendum o ćirilici jer su ga tako savjetovali upravo premijer Zoran Milanović i ministar branitelja Predrag Matić. Kazao je to Ilija Vučemilović Šimunović, predsjednik Udruge gardijskih brigada i član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je sudjelovao u sastancima Stožera i članova vlade, gostujući sinoć u emisiji Oluja na Mreži TV.

- Gospodo draga, nas u stožeru na prikupljanje potpisa upravo je savjetovao premijer i ministar! S obzirom da nije bilo političke volje da se to riješi, a da izbjegnemo ulicu - mi skidamo, oni stavljaju, vidjeli ste i sami kakvu imamo situaciju. I upravo mi hrvatski branitelji, mi smo proteklih godina nekoliko skupova napravili sa preko 100.000 ljudi pa, dajte molim vas, nađite jedan incident. Upravo da izbjegnemo priču ulice, mi smo prebacili priču na savjet naše vlasti na najdemokratskiju metodu. Idemo dati narodu neka on kaže što i kako želi - rekao je Vučemilović Šimunović te dodao da mu je ministar Matić doslovno rekao ''da će on prvi potpisati ukoliko krenu u pravcu referenduma.''

Na pitanje voditeljice stoji li iza Stožera HDZ, Vučemilović Šimunović kazao je da iza stožera stoje branitelji, domoljubi i hrvatski narod ta kako niti jedan politika ne može napraviti to što su oni. Dodao je i da vlast vrši ''udar jer ignorira demokratsku volju'' i postavio pitanje "tko je to u ovoj državi onaj koji može skoro 700 tisuća samo tako odbaciti i ne priznati?"

Osvrnuo se i na skupoću referenduma.

- Postavlja se pitanje koliko sve to košta, no mogli su sve to izbjeći i na naš zahtjev provjeriti popis stanovništva, ali nisu. Onda smo inzistirali da se moratoriji uvede....i onda smo bili prisiljeni na savjet našeg premijera o prikupljanju potpisa. Oni izgleda nisu mislili da smo u stanju to učiniti. Oni su očito, kako su nas podcijenili devedesetih, tako su nas podcijenili i 2013. Ali, vidi mi skupili skoro 700 tisuća potpisa! I što ćemo sad? Sad premijer kaže da dok je on premijer neće biti referenduma - napomenuo je Vučemilović Šimunović.

>>Stožer: Čekamo datum kad trebamo donijeti potpise u Sabor

Komentara 18

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
17:03 13.12.2013.

Prvo im kazu skupljajte potpise za referendum,a prije toga su se vec dogovorili kako ce referendum zabraniti. I to sve po zakonu/Ustavu koje oni mijenjaju prema stranackim potrebama.

GA
Gambit
18:25 13.12.2013.

Davno sam rekao da će slučajni premijer Milanović ući u udžbenike kao najlošiji političar koja je Hrvatska ikada imala ...

DU
Deleted user
16:54 13.12.2013.

ej zoki zoki..hvala ti za sve tvoje lijepe namjere ali tko ne zna taj prepiše.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije