Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BROJ SLANOG&SLATKOG

Tko želi dobro vino, mora svojoj lozi biti sjenka

vipava
Foto: Slano&Slatko
18.08.2016.
u 08:00

Vipavska dolina, kraj u kojm se živi ruku pod ruku s prirodom

Žitelji Vipavske doline su poput trsja koje ondje raste još od Rimljana. Ne kukaju zbog bure jer bez nje ne bi bilo ni vina ni pršuta. Poštuju zemlju i ne boje se rada jer, kažu, ako kao želiš vino, moraš biti sjenka trsu ...   Upoznala ih je naša marijana Mikašinović Jambrović. Stanovnici Vipavske doline prilagodljivi su poput trsja koje ondje raste od rimskog doba. Ne kukaju zbog bure koja ih zna dobro propuhati, poštuju zemlju i ne boje se rada jer bez njega nema dobrog vina. Ruku pod ruku s prirodom i tradicijom, tako se živi u dolini slovenske rijeke Vipave, predjelu s brojnim, obilaska i kušanja vrijednim, odredištima. Svoj će kraj stanovnici mahom predstaviti kao dolinu vina i odlične hrane. Kako se naša Mare zaljubila u Vipavsku dolinu pročitajte u subitu, u najslađem magazinu za foodije i putnike, Slano&Slatko, uz Večernjka, za 7 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije