Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska je hit destinacija

Naša zemlja njima je turistička meka, do kraja godine moglo bi ih doći ukupno više od 350 tisuća

advent zagreb
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.12.2015.
u 11:56

Brojne žene i starije osobe bile su motivirane posjetiti Hrvatsku nakon prikazivanja njezinih ljepota, uključujući i UNESCO-ove lokalitete, Dubrovnik i ostale turističke atrakcije na kabelskom TV programu TVN

Hrvatska postaje omiljeno odredište turista iz Južne Koreje; njihovih dolazaka u prvih deset mjeseci ove godine bilo je prvi put više od 300 tisuća, a do kraja ove godine moglo bi ih doći ukupno više od 350 tisuća, objavio je medijski portal The Chosun Ilbo, jedan od najčitanijih izvora informacija za sve dobne skupine u toj zemlji.

Koristeći podatke Državnog zavoda za statistiku o dolasku 316,6 tisuća Korejaca u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatsku te predviđanja korejskog veleposlanstva u Hrvatskoj, autori tog članka Hrvatsku opisuju kao "malu srednjoeuropsku zemlju koja ima ugodne plaže i slikovite gradove na Mediteranu", ističući da je u zadnjih šest godina broj Korejaca koji su je turistički posjetili "skočio" više od 30 puta.

"Do 2009. Hrvatsku je posjećivalo svega oko 10 tisuća Koreanaca godišnje, radije su išli u poznatija odredišta poput Francuske i Italije, no u zadnjih nekoliko godina aktivni blogeri koji pišu o putovanjima skrenuli su pažnju korejskim turistima na zadivljujući krajolik Hrvatske i pristupačne cijene", ističe se u članku.

Dodaju i da su posebice brojne žene i starije osobe bile motivirane posjetiti Hrvatsku nakon prikazivanja njezinih ljepota, uključujući i UNESCO-ove lokalitete, Dubrovnik i ostale turističke atrakcije na kabelskom TV programu TVN.

Iznose i podatke da je prošle godine Hrvatsku turistički posjetilo 263,7 tisuća Korejaca, kojih je i ove godine, kako pišu, unatoč priljevu izbjeglica s Bliskog istoka bilo još više nego lani, te su "zauzeli" 12. mjesto po dolascima među stranim turistima, dok su među onima iz dalekih zemalja na samom vrhu.

"Korejsko veleposlanstvo u Hrvatskoj jedno je od manjih prema broju osoblja u svijetu, ima svega četiri djelatnika uključujući veleposlanika, ali je postalo 'najprometnije' u Europi jer osoblje pokušava pomoći u 'poplavi korejskih turista", navode u članku na portalu The Chosun Ilbo informirajući i da Zagreb, kao jedno od glavnih odredišta koje posjećuju ti turisti, objavljuje i vodič za putovanja Korejaca na njihovu jeziku.

>>Bogati Arapi traže luksuzni šoping, a 30 tisuća kuna im je sitnica 

Komentara 1

GE
Georgina56
13:09 14.12.2015.

Ovakve vijesti bas vesele! Neočekivano smo popularni u zemlji koja nam je daleka i o kojoj tako malo znamo.vise se spominje Sj.Koreja.mozda je došlo vrijeme da i HRT ili Nova prikazu neki film o Južnoj Koreji, ako nista bila bi lijepa gesta prema ljudima koji se dive Lijepoj Našoj i koji našoj zemlji donose prihod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije