Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao Flixbus

Autobusom u Europu za 9 eura

flixbus
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/5
03.06.2016.
u 13:36

Uvode linije za Sloveniju, Austriju, Njemačku i Italiju, a od jeseni i domaće linije na kojima će cijena karte biti već od pet eura

Od 16. lipnja putnici iz Hrvatske moći će putovati prema Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i Italiji Flixbusom, međunarodnim autobusnim operatorom koji nudi karte u jednom smjeru već od devet eura.

Njemačka kompanija

Flixbus je njemačka kompanija koja je osnovana 2013. godine. Dosad se proširila na 19 zemalja i trenutačno ima više od 100.000 dnevnih veza s 800 destinacija. Osnovali su predstavništva u Berlinu, Münchenu, Parizu i Milanu, a Zagreb će im biti sjedište za srednju i istočnu Europu.

Za početak će u Hrvatskoj sa svojim lokalnim partnerima – autobuserima Vincekom, Brioni Pula, Slavonija busom i Kneževićem – otvoriti osam linija iz Splita, Rijeke, Vukovara, Vinkovaca i Zagreba prema Münchenu, Ljubljani, Beču, Milanu, Salzburgu, Stuttgartu i Frankfurtu.

Najesen Flixbus planira Hrvatsku povezivati i sa Švicarskom, Češkom, Slovačkom i BiH, a pokrenut će i nekoliko domaćih linija te tako povezati gradove Hrvatske međusobno. U Flixbusu kažu da će cijene karte u domaćem prijevozu biti već od pet eura. A koliko će putnik platiti kartu za Flixbus, ovisi koliko ranije može isplanirati putovanje.

Do Hamburga za 50 eura

Cijena karte ovisi i o ponudi i potražnji i o tome koji dan u tjednu putnik želi putovati. Kao svoju prednost u odnosu na druge autobusere u Flixbusu ističu prije svega udobnost, ali i sigurnost jer u svakom svom autobusu nude više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, mogućnost kupnje napitaka i grickalica, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate.

– Mi nismo niskobudžetni autobusni prijevoznik, nije nam cilj biti najjeftiniji, nego da nudimo najkvalitetniju uslugu – kazao je jučer na predstavljanju Flixbusa u Hrvatskoj Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za srednju i istočnu Europu.

Na pitanje novinara koja je najviša cijena karte ako je najniži iznos pet eura, kazao je da je to teško reći, ali da se može, primjerice, od Zagreba do Hamburga otputovati njihovim busovima za 50-ak eura ili pak od Zagreba do Pariza za 40 eura. Flixbus je dosad prevezao više od 35 milijuna putnika.

Komentara 1

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:48 03.06.2016.

Sad mogu slavonci jeftinu u bolju buducnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije