Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SF/FANTASY-ROMANI ZA MLADE

Genijalni nastavci Sezone kostiju i Petog vala

s
Foto: Profil knjiga
01.11.2016.
u 18:00

Interes čitatelja za uzbudljivim avanturama smještenim u mračne svjetove budućnosti ne jenjava već godinama. No bez obzira na veliki interes, to ne znači da će svaki od tih romana uspjeti. Serijali Sezona kostiju i Peti val jedni su od onih koji su brzo stekli obožavatelja, ne samo u svijetu već i u Hrvatskoj, a za Interliber nam stižu njihovi nastavci: Mimetički poredak i Beskrajno more.

Samantha Shannon: MIMETIČKI POREDAK, preveo Saša Stančin

Foto: Profil knjiga

Čitatelji su bili suglasni: Sezona kostiju jedna je od najboljih i najuzbudljivijih avantura suvremenog doba, raskošna demonstracija nevjerojatne mašte koja i najvećeg skeptika pretvara u dijete koje suspregnuta daha sluša priču i čeka što će se dogoditi kad se stranica okrene. Priča o mladoj vidovnjakinji Paige koja ima sposobnost ulaska u tuđe snove i koja 2059. pokrene revoluciju izazvala je nakladnički rat i promptno postala bestseler čija se ekranizacija nestrpljivo iščekuje. Isti uspjeh doživio je i Mimetički poredak, nastavak fantasy-hita.

Paige Mahoney pobjegla je iz surove kažnjeničke kolonije Šeol I, no njezini su problemi tek započeli i ona je sada najtraženija osoba u Londonu. Dok su sve Scionove oči uprte u Paige, mimeokrati i mimeokratkinje gradskih bandi pozvani su na sastanak Neprirodne skupštine. Jaxon Hall i njegovih Sedam pečata pripremaju se preuzeti vlast, no mnogo je grešaka i tajni iza svakoga ugla u zajednici vidovnjaka. „Spoj Paklene naranče, Priče o dva grada i Harryja Pottera u inteligentnoj, angažiranoj i očaravajućoj priči koja obećava još puno više dok se nastavlja ova iznimna fantasy-saga Samanthe Shannon”, ustvrdili su za roman u Booklistu.

Rick Yancey: BESKRAJNO MORE, prevela Andrea Pongrac

Foto: Profil knjiga

Suvremeno SF remek-djelo „koje će za izvanzemaljce učiniti ono što je Sumrak saga učinila za vampire“ ustvrdili su kritičari za Peti val, roman koji je mjesecima bio na vrhovima lista prodavanosti i osvojio brojne nagrade i po kojem je snimljen visokobudžetni holivudski film studija Columbia Pictures s Chloë Grace Moretz kao Cassie i Lievom Schreiberom kao pukovnikom Voschem.

TRAILER FILMA

U Beskrajnom moru, odličnom nastavku Petog vala, svijet je jako mračno mjesto. Drugi su osvojili Zemlju i u četiri vala uništili 7 milijarda ljudi. Malobrojne preživjele pokušavaju uništiti u Petom valu, još okrutnijem od prethodnih jer su meta oni koji se ne žele odreći povjerenja u ljude. Cassie Sullivan i njezini prijatelji moraju odlučiti hoće li na stravičnoj hladnoći čekati da ih spasi Evan Walker ili će na sigurnijem mjestu potražiti preživjele. Ovaj izuzetno dinamičan roman s neočekivanim obratima govori o sukobu nade i očaja, ljubavi i mržnje, o bitci na život i smrt, ali prije svega o ljudskosti i upornosti koje se ne želimo odreći ni u najgorim situacijama.

Trailer za knjigu:

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije