Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.08.2016. u 10:45

Najteže ga je bilo gledati kako bez mjere pred stotinama tisuća TV gledatelja komplimentira Plenkoviću kojemu se želio svidjeti pod svaku cijenu

Kako je krenulo, uopće se ne bih začudio da Zoran Milanović na nekom derneku u Sinjskoj krajini uzme gusle u junačke ruke i zapjeva u desetercu o Kraljeviću Marku i hajduku Andrijici Šimiću. Pritom je odjeven u narodnu nošnju i okružen vjernim pobočnikom Peđom Grbinom koji ima zadatak zabavljati publiku Thompsonovim pjesmama dok se guslar Milanović odmara. Predsjednik SDP-a odlučio je svidjeti se desničarskom biračkom tijelu bez obzira na cijenu. Pritom ide tako daleko da se sastaje i s Josipom Klemmom, jednim od vođa braniteljske šatorske pobune, koji nakon dolaska Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a traži svoje mjesto pod braniteljskim suncem.

Milanoviću očito ne smeta ni to što je opće mišljenje da je prosvjed branitelja u Savskoj insceniralo tadašnje vodstvo HDZ-a, a sve s ciljem da se Milanovića oslabi prije izbora. Susret s Klemmom dolazi samo nekoliko dana nakon sastanka s generalom Đurom Dečakom, još jednim utjecajnim braniteljem. Međutim, dok je sastanak s Dečakom imao neku unutarnju logiku jer je poznato da se Dečak držao prilično rezervirano tijekom prosvjeda u Savskoj, iznenadna ljubav s Klemmom poprilično je iznenađenje.

Nije to jedini pokušaj Milanovića da se svidi desnom i ruralnom biračkom tijelu. Pokušao je i s poznatim tamburaškim sastavom Gazdama udobrovoljiti biračko tijelo u 2. izbornoj jedinici gdje je tradicionalno jaka Hrvatska seljačka stranka. Iako su Gazdama ponudili solidnu financijsku injekciju, tamburaši su se naglo predomislili pa su Milanoviću i Marasu poslali odbijenicu. Navodno su im fanovi pisali prosvjedna pisma u kojima su ih upozorili da takvo stranačko svrstavanje nije dobro. A kako Gazde ipak ciljaju na publiku koja je sklonija HDZ-u, nije nemoguće da su im sve ovo namjestili politički suparnici na čelu s prebjegom iz HSS-a Brankom Hrgom. Najprije su namamili SDP i Gordana Marasa da angažiraju Gazde, a onda se dogodila “spontana” pobuna tamburaša.

Nisam siguran da će birači honorirati Milanoviću što je odustao od svoje dosadašnje retorike i uobičajene političke prakse. Naravno da je dobrodošla uljuđena i pristojna retorika. Međutim, birači ne vole kad se iz jedne krajnosti ide u drugu. Treba naći mjeru u kritici, ali i u hvalospjevima. Milanović je mnoge iritirao svojim bahatim i često grubijanskim odnosom prema neistomišljenicima. Međutim, sada je jednako iritantan kada se bez imalo samopoštovanja pokušava svidjeti desnici koja nikada za njega neće glasati. Ali to još uvijek nije bila najljigavija Milanovićeva faza. Najteže ga je bilo gledati kako bez mjere pred stotinama tisuća TV gledatelja komplimentira Plenkoviću kojemu se želio svidjeti pod svaku cijenu. Tako se Plenkoviću ne ulizuju ni njegovi HDZ-ovci koji u takvim stvarima imaju zaista puno znanja i iskustva. Zaista nepodnošljivo.

>> Klemm: Milanović možda ima nabrijaniji stav, mislimo da ipak trebamo sjesti za stol sa Srbijom

Komentara 1

DU
Deleted user
16:47 25.08.2016.

Ma Milanović je ovime planski i unaprijed vezao ruke svim budućim šatorašima. Kako će ga nakon izbora klijentela napadati s desnih pozicija kad su u pokušaju da ga diskreditiraju ovom snimkom morali zapjevati o zajedništvu sa Srbijom? Milanoviću se svašta može prigovoriti, ali ne i da ne planira unaprijed svoju politiku. To ga kao državnika i razlikuje od konkurencije. A tek kakvo će iznenađenje prirediti zajedno s Plenkovićem, ekstremna se desnica neće nikad oporaviti od šoka, a HDZ-ovi jastrebovi neće imati druge nego skupiti krila i praviti se da ih nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije