Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI ZA SDP

Tamburaši otkazali nastup za SDP: 'Tko stoji iza pritisaka na Gazde? Suparnici opet igraju prljavo'

gordan maras
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.08.2016.
u 13:52

Narodna koalicija želi transparentno voditi Hrvatsku, pa smo na isti način dogovorili i najavili nastup jednog od naših poznatih tamburaških bandova, napisao je Maras.

SDP-ovac Gordan Maras nedavno je najavio kako će na nekoliko druženja Narodne koalicije s građanima svirati tamburaški sastav Gazde, a prvi nastup trebao je biti 29. kolovoza u Križevcima.

No, Gazde ipak neće odraditi nastup u Križevcima, a Maras se pita tko vrši pritisak na glazbenike i tko se to uplašio nastupa Gazdi na druženju Narodne koalicije s građanima. 

Smatra da politički protivnici Narodne koalicije "opet igraju prljavu" te da poslove "odrađuju preko noći". 

– Tko se to i zašto uplašio nastupa Gazdi na druženju Narodne koalicije s građanima? Narodna koalicija želi transparentno voditi Hrvatsku, pa smo na isti način dogovorili i najavili nastup jednog od naših poznatih tamburaških bendova. Ali naši politički suparnici opet igraju prljavo, oni poslove odrađuju preko noći. Tko stoji iza pritisaka na Gazde da odustanu od nastupa? Nećemo dopustiti da se Hrvatskom upravlja rođačkim vezama. Narodno druženje u Križevcima održat će se usprkos pritiscima na glazbenike – napisao je Maras u nedjelju na Facebooku.

Gazde: Otkazujemo sve koncerte ovoga ljeta koji bi mogli biti protumačeni u javnosti kao politički ili stranački

– Primijetili smo da nas obožavatelji ne žele vidjeti politički angažirane i otkako je vijest o spomenutim nastupima objavljena u medijima, prema reakcijama naše publike zaključili smo da nam ne treba takav angažman. Obavijestili smo Narodnu koaliciju da se povlačimo, na što su oni izrazili žaljenje zbog takve odluke i vide to kao pritisak na nas – kazao je pjevač i izvršni producenti sastava Gazde Marko Bujanović, a detaljne razloge ove odluke objasnio je i u svom priopćenju objavljenom na Facebooku u kojem piše:

"Poštovani, otkazujemo sve koncerte ovoga ljeta koji bi mogli biti protumačeni u javnosti kao politički ili stranački. Iz poštovanja prema očitoj različitosti političkih afiniteta naše publike, i svih fanova koji nas godinama prate, odlučili smo sada i u budućnosti suzdržati se od koncerata organiziranih od političkih stranaka. Vjerujemo u ispravnost ove odluke jer ne želimo dati priliku žutilu ni zlobnicima da po bilo kojoj osnovi pokušaju zasjeniti našu glazbenu karijeru.

Ovih dana mediji, portali i društvene mreže bruje o Gazdama s obzirom na najavu koncerata (četiri koncerta, Narodna koalicija) koji su protumačeni politički, informacija nije dobro primljena u javnosti, a usput je izrečena i hrpa poluinformacija i ponešto neprimjerenih komentara. Unatoč našem profesionalnom stavu u vezi svih javnih angažmana, očito je da postoje i drugi kriteriji prema kojima nas dio medija želi procjenjivati. Radi boljeg razumijevanja, evo nekoliko općih informacija o Gazdama koje dio javnosti očito ne zna ili prešućuje: nijedan član Gazda nikada nije bio niti je sada član bilo koje političke stranke, na našim koncertima i u medijima nikada ne iznosimo političke stavove, ne egzistiramo profitirajući od ljevičarenja, centričarenja niti desničarenja kao mnogi estradnjaci nego isključivo kao glazbeni profesionalci, ne kandidiramo se na bilo kojim izborima na bilo čijim listama kao mnogi drugi pjevači, glumci ili sportaši, niti od toga profitiramo, nemamo sindikat koji s državom potpisuje kolektivne ugovore o prihodima, garantirani otkup koncerata, ne primamo državne poticaje, zagarantiranu 13. plaću, božićnicu, uskrsnicu, nijedan član Gazda nije uhljebljen u državnom ili javnom sektoru niti je državi na trošak nego funkcioniramo u realnom sektoru i držimo se isključivo profesionalnih kriterija i principa. I tako kroz cijelu karijeru. Možda će ovo pomoći kod donošenja zaključaka.

A s publikom želimo da nas spaja isključivo dobra glazba i dobra i pozitivna atmosfera", objavljeno je na Facebooku. Status potpisuje Marko Bujanović. 

>> Milanović u lovu na glasove za I. izbornu jedinicu: HDZ je super, ali SDP je eurosuper 98!

Komentara 151

DO
DonQuijote
13:28 22.08.2016.

Kad su dečki čuli za koga bi trebali nastupati, smučio im se život. Nema te love

TA
tajgan
13:22 22.08.2016.

Do sada su vam svirali Trube dragačeva ,Goran Bare i sl.,to vam i priliči. Kakvi tamburaši! iš.iš...

77
777CRO
13:26 22.08.2016.

Naravno da su otkazali ... SDP je partija ubojica hrvatskih ljudi .., da pjevaju za Perkovica Mustaća , Jovanovića, Milanovica, ostojica, stanimirovica , pusice , opacic, ostojic ... Šešeljeve i vucicevi pionire ... Vrijeme je da Hrvat uistinu bude zaa svoj dom spreman ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije