Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Der Standard

'Obama je za G. Kitarović, a protiv Josipovića jer održava kontakte s Rusijom'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
22.12.2014.
u 12:26

Citirajući Davora Gjenera, austrijski list zaključuje da je SAD zabrinut jer "hrvatski predsjednik održava kontakte s Rusijom"

Ako Ivo Josipović ne pobijedi u prvome krugu, Kolinda Grabar Kitarović ima velike izglede da postane predsjednica Hrvatske, zaključuje austrijski list Der Standard u izvješću svoje dopisnice iz Zagreba.

– Ako Josipović želi pobijediti, onda to mora učiniti u prvome krugu – citira Der Standard političkog analitičar Davora Gjenera. Austrijanci pišu da mnogi Josipovićevi birači u nedjelju neće biti na glasačkim mjestima jer će u to vrijeme biti "na skijalištima u Austriji i Italiji".

– Ako Josipović osvoji samo relativnu većinu u prvome krugu, mogao bi izgubiti u drugome – kazao je Gjenero za Der Standard. Austrijanci smatraju da će većina glasača desnog kandidata Milana Kujundžića 11. siječnja glasati da kandidatkinju konzervativnog HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović Standard piše za visoku dužnosnicu NATO-a. Kitarović podupire i američki predsjednik Barack Obama koji je "u travnju izbjegao susret s Josipovićem". Citirajući Gjenera, austrijski list zaključuje da su SAD zabrinute jer "hrvatski predsjednik održava kontakte s Rusijom".

>>Evo kakvi su vaši dojmovi o predsjedničkim kandidatima!

>>Kujundžić pokazao da pomno prati ankete i da nije dobro primio posljednju

Komentara 157

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:38 22.12.2014.

Obama i Merkelica su uvijek bili za desnicu u RH, a ne za ove danas što više guraju glavu prema Beogradu i Sarajevu...

WA
walti
12:49 22.12.2014.

pa vidjeli smo na summitu nato-a kako su drzavnici prolazili pored lignje pravednika kao da ga nema tako misle o ovoj vladi isto komunistcki zlotvori

WA
walti
12:46 22.12.2014.

pa normalno nece dati povijerenje komunisticko udbaskom poltronu yusipovicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije