Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Der Standard
Povratak na članak

'Obama je za G. Kitarović, a protiv Josipovića jer održava kontakte s Rusijom'

Citirajući Davora Gjenera, austrijski list zaključuje da je SAD zabrinut jer "hrvatski predsjednik održava kontakte s Rusijom"

Komentari 157

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:38 22.12.2014.

Obama i Merkelica su uvijek bili za desnicu u RH, a ne za ove danas što više guraju glavu prema Beogradu i Sarajevu...

VL
WA
walti
12:49 22.12.2014.

pa vidjeli smo na summitu nato-a kako su drzavnici prolazili pored lignje pravednika kao da ga nema tako misle o ovoj vladi isto komunistcki zlotvori

VL
WA
walti
12:46 22.12.2014.

pa normalno nece dati povijerenje komunisticko udbaskom poltronu yusipovicu

VL
CR
crocro
12:58 22.12.2014.

Koliko je naš cijenjeni predsjednik imao susreta sa svjetskim liderima. Koliko je puta inicirao susrete s europskim i svjetskim čelnicima i koliko je susreta realizirano na njegov zahtjev. Mi smo europska zemlja članica EU i NATO saveza. Koliko je puta naš predsjednik u 5 godina imao kontakata i odvojenih sastanaka s gđom Merkel ili predsjednicima važnijih zemalja u uniji. Pa sa Rusjom je kontaktirao i Stjepan Mesić, on zna ruski jezik i zato želi suradnju s Rusijom. Ali zašto gosp Josipović previše kontaktira s čelnicima zemalja koje nisu baš simpatične EU, nije mi poznato. Isto tako nije samo Rusija u pitanju, on je lider za sve zemlje istočno i južno od Hrvatske tzv. dubokog Balkana. A zašto predsjednik ne naginje ka zapadu, to ga nije u sučeljavanju pitao Igor Bobić, već je potrošio pola emisiju i to na kraju za uspavanke i slobodne interpretacije. Hrvatska se nije odredila referendumom za duboki Balkan već za Europu i zato želimo da nas buduća predsjednica odvrati od Balkana i povede tako gdje smo trebali i biti, u srednjoj Europi u čijoj regiji neće biti samo istočni i južni susjedi već da se nađeno u regiji Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska. Zašto nas moraju smatrati balkanskom zemljom a ne srednjeeuropskom. Pa zato što su se sami tamo odredili i ne daju se iskoračiti čak i kada Europa pruži ruku, oni je ne primaju, kao samovoljno dijete neposlušno prema majci koja ga odgaja. A Kolinda će učiniti zaokrat i pozicionirati nas na mjesto koje nam pripada. Niti Kujundžić nas ne bi držao na dubokom Balkanu i on bi nas odvratio od mraka Balkana.

VL
DA
Djeca_Arbata
13:07 22.12.2014.

Dobro su Austrijanci primjetili...Josipovićevi birači biti će u nedjelju na skijanju...sa službenim automobilima...dok će se na ulicama naših gradova održavati natjecanje u prekopavanju kontejnera i traženja limenki i plastičnih boca...

VL
KA
KaNiDora
13:11 22.12.2014.

Imat ćemo predsjednicu ... to je završena priča. KOLINDA !!!

VL
BH
bijela_hrvatska
12:54 22.12.2014.

Dobro jutro, Europo i Ameriko... Tek sad vidite da trebamo potporu i da je Hrvatska kao granična zemlja EU i NATO-a na isturenom položaju i braniku zapadne civilizacije, kao što je uvijek bila ? Pa koliko vam treba vremena da se osvijestite i shvatite da se tu vodi prijelomna bitka za budućnost zapadno-kršćanske civilizacije ?!? I radijusu od 100 km koncentrirani pripadnici 3 naroda koji predstavljaju 3 velike religije koje se bore za prevlast u svijetu ! U samom "trbuhu" Hrvatske, ispod Zagreba, "muslimanski i pravoslavni džep"... Dakle, na samom pragu metropole, EU i NATO-a su Rusija i Turska... Koliko vam treba da progledate ? Gdje su ti svi ti vaši geopolitičari i analitičari da to ne vide ? Jelbi vam kruna s glave pala da malo jače podržite pro-zapadnjačku opciju u Hrvatskoj ? Pa ne da cvilim da je to zbog nas, mi smo se uvijek na kraju sami spašavali..ali dajte zbog vas samih, pobogu !

VL
DU
Deleted user
14:33 22.12.2014.

Ova izjava Obame o Josipovićevim kontaktima sa Rusijom je samo lijepo, u celofan, umotana činjenica da je Ivo stari komunistički kadar, jugofil,istočno orijentiran, i da ga ne zanimaju vrednote zapadnog svijeta. To je u Hrvatskoj svima jasno, samo neki hoćee to priznati a neki neće( jer su istih takvih svjetonazora)

VL
GO
google385
14:10 22.12.2014.

zapad ne obozava ljevicare ako zelimo biti dio zapada onda dalje od josipovica u UN josipovica su izbjegavali zapadni predsjednici jer bi im bilo neugodno da ih netko uslika sa njim

VL
ST
stefj
14:46 22.12.2014.

Općenito zapad nije sklon postkomunističkim vođama, tj. onima koji su svoj položaj stekli zahvaljujući povlasticama u diktatorskim režimima. To se lijepo vidi svaki put kad Josipović ode negdje van, a najbolji primjer bio je na konferenciji NATO-a, gdje nitko nije s njime želio komunicirati... Svoju lošu međunarodnu reputaciju može zahvaliti i posjetu Izraelu i seriji predavanja u SAD-u, a niti mu SDP i Pusićka ne idu u korist... Ma nema, ova vlada je pošast, zato nas i zaobilaze svi u velikom krugu, a predsjednik se samo jako dobro uklopio u to i svesrdno to podržava...

VL
SA
samograd
14:52 22.12.2014.

josipović se ponašao kao tito ili čaušesku pa je hodao po regionu i istoku ,nato i europa njega ne zanimaju . sve blago obitelj josipović je stekla u krepaloj jugi ,a za hrvatsku nema emociju to je normalno ponašanje za za takav tip jugonostalgičara i rusofila .

VL
SE
sekator2
15:20 22.12.2014.

Ja ću glasati za Kolindu ako obeća da će spriječiti uvođenje poreza na nekretnine. Ako neće onda ću za Kujundžića. Ako neće ni on onda ću za sinčića. U Beogradu i Sarajevu nisam nikad bio niti me ti gradovi zanimaju. To je vanjska politika a mi imamo problema s unutrašnjom (osim ovih sitih koji se bave političkom geografijom. Hrvati su ekonomski i politički polupismen narod koji, jednako kao što ne zna voditi vlastite financije, ne zna ni glasati. Ne zna čime se mora rukovoditi prilikom glasanja i demokracija mu je poštapalica.

VL
PA
Patrizzia
14:02 22.12.2014.

hocemo predsjednicu koja sa dubokom zahvalnoscu govori i misli o braniteljima ,nasoj svetinji .Nama netrebaju mamlazi koji dijele branitelje na one u satoru i one koji nisu tamo . za hrvatsku , za branitelje i sve one koji su okrenutiti civilizaciji glasujmo za Kolindu.

VL
Avatar nightshadow
nightshadow
18:19 22.12.2014.

Mislim da je vrijeme da hrvatska intelektualna ljevica, kaže obami da je primitivac, ustaša, fašist i katotaliban jer oni tako etiketiraju sve koji ne misle kao oni...

VL
Avatar Getrib
Getrib
18:21 22.12.2014.

Niti izbore za predsjednika republike ne možemo samostalno provesti bez gazde koji nas drži na laganoj vatri siromaštva i ovisnosti.

VL
LU
lucio2
18:36 22.12.2014.

Ako je Amerika protiv njega, mora da nesto dobro radi...

VL
L0
luena 01
13:30 22.12.2014.

Tjedan dana pred izbore je izborna sutnja,zato nek svatko za sebe zadrzi koga ce podrzati...Ja znam koga necu i to je sve...

VL
Avatar whitesox
whitesox
17:12 22.12.2014.

Pa nemožeš sjediti na dvije stolice!to se ne cjeni više!

VL
DA
DamirH
21:04 22.12.2014.

Da, Obama je cuveni desnicar iz redova Republikanaca. A gdje to Josipovic odrzava odnose sa Rusima? No, nista novoga, ipak je ovo VL ... :)

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:43 22.12.2014.

Treba pročitati članak u Der Standardu, (samo proguglajte) i vidjet ćete što piše. Na početku teksta autor cinično zaključuju da se na trenutak može pomisliti kako je u pitanju izbor Krista djeteta. Tek u nastavku prenosi izjave Gjenera, studenta Ante, Ane i Dina. Ozbiljan članak o izborima u RH, nema što.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.