Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brotnjo tijekom ovog

Prirodni bedem od dvije tisuće sadnica u Dobrom Selu

gfuk10
MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
20.04.2010.
u 10:14

Poziv je uputila Ekološka udruga Krstivode i samo tijekom jednog dana zasadilo se 2000 sadnica borova i čempresa

Oko tridesetak mještana broćanskog Dobrog Sela, među kojima je najmlađi imao 10, a najstariji 68 godina, odazvalo se pozivu Ekološke udruga Krstivode i samo tijekom jednog dana zasadilo 2000 sadnica borova i čempresa.

 

-Ovo će uskoro postati prirodni bedem između odlagališta otpada i naselja Dobro Selo. Ovakvu uspješnu akciju sadnji dvije tisuće sadnica bora na uzvišenju Krstivode, iznad samog sela, 200 metara udaljeno od odlagališta smeća općine Čitluk, pored aktivista udruge izveli su i mještani, rekao je predsjednik ove udruge Dražen Šaravanja.

 

Za ovu iznimno uspješno izvedenu akciju mještani posebice ističu zalaganje i suradnju s poduzećem Duga iz Biograca, koja je, pored doniranja sadnica, pružila i stručnu pomoć u sadnji.

 

-Osim poduzeću Duga, zahvaljujemo na donacijama mesnoj industriji G.I.P.I iz Čitluka, MAM Mostar te svima ostalima koji su nam pomogli, rekao je predsjednik Šaravanja. Nakon obavljenog posla, sudionici akcije priredili su malo slavlja. Prema njihovu kazivanju, uskoro se očekuju nove akcija, a prva je sadnja borova na još dvije lokacije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije