Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Povratak treće generacije u Hrvatsku

Naslovnica 20.4.
Foto: VL
20.04.2017.
u 00:01

Najviše se Hrvata vraća iz Njemačke, Austrije, SAD-a, Kanade, Australije i Južne Amerike, kažu nam u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Dok mladi u nedostatku perspektive odlaze iz zemlje, s druge strane u posljednje vrijeme jača interes za povratkom hrvatskih iseljenika i potomaka iseljenika treće i četvrte generacije u Hrvatsku. Vraćaju se pripadnici svih generacija, studenti, umirovljenici, ali i sve veći broj roditelja s djecom u dobi od 30 do 50 godina.

Najviše se Hrvata vraća iz Njemačke, Austrije, SAD-a, Kanade, Australije i Južne Amerike, kažu nam u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Broj povratnika je, ističu, u stalnom porastu. Na pitanje koliko se hrvatskih iseljenika i potomaka iseljenika vratilo u Hrvatsku ističu da se 2015. vratilo njih 11.706, dok je primjerice 2011. bilo 8534 povratnika.

Vjeruju da će brojke za 2016. biti još veće.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od četvrtka

Foto: VLm

Od ostalih tema pročitajte:

>>Pauletić odustao, Most tvrdi da ima novog kandidata

>>Kako društvene mreže zaštititi od lažnih vijesti i nasilnih sadržaja

>>Plenkoviću sumnjiva dodjela koncesije. Božo Krmek, direktor tvrtke Sport B koja je dobila koncesiju: Nema malverzacija, otvorit ćemo nova radna mjesta

>>Tuđmanovi gardisti ponovno na Markovu trgu

>>Akrap: U Zagrebu je puno mladih i djece, a već 20 kilometara dalje je pustoš

Komentara 4

PR
prigorka
01:07 20.04.2017.

da su bolji ekonomski uslovi ,puno bi se Hrvata vratilo nazad u domovinu i donilo svoje znanje,iskustvo i bogatstvo,postignuto u naprednom svijetu

MR
mrki69tua
23:15 19.04.2017.

Logično je da se vraća tko ima osiguran život tj. prihode vani i može ovdje uložiti u neki posao, jer ruku na srce ovdje je klima i uvjeti najljepši, zemlja je sigurna, samo je ekonomska situacija loša, visoka nezaposlenost.

EL
elkomadante
21:35 19.04.2017.

u hrvatsku se vratilo 12000 iseljenika, a pobjeglo 150.000

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije