Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR

Štitit ćemo prava naših djelatnika u sportu svim pravnim sredstvima

Mateša Čop
Foto: Robert Anic/PIXSELL
31.01.2015.
u 12:30

Djelatnici HOO-a nisu dobili plaće za prosinac, a i tko zna kad će...

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop jučer je poslao cirkularno pismo svima onima koji "k'o ozebli sunce" čekaju da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uplati traženi novac kako bi mogli dobiti svoje plaće i stipendije.

– Nadali smo se do posljednjeg trenutka da će prevladati razum i da će Hrvatski olimpijski odbor od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobiti financijska sredstva koja smo zatražili za siječanj 2015. Nažalost, sredstva, pa tako i plaće za prosinac, još nisu stigla. Svima nama to je prouzročilo puno problema i nemalu štetu i HOO traži načine kako da sanira i problem i štetu i spreman je zaštititi prava zaposlenika i svih onih koji plaću dobivaju preko HOO-a svim mogućim pravnim sredstvima. Od 28,1 milijuna kuna na računu MZOS-a, HOO potražuje oko 24 milijuna kuna i mi ćemo se potruditi da ih i dobijemo. Situacija nije jednostavna i lagana, no upravo zato moramo pružiti podršku jedni drugima i zajedno ustrajati u nastojanjima da zaštitimo sportske institucije, a to znači i sam sport u Republici Hrvatskoj.

Nećemo u rat s Vladom

Elektroničkom porukom takva sadržaja Čop poziva sve glavne tajnike nacionalnih saveza, ali i članstvo Skupštine HOO-a da podrže HOO, pa tako i njega, u borbi s resornim ministarstvom. Neki su mu odmah pružili ruku, a neki su skeptični jer sve to doživljavaju i kao osobni obračun Josipa Čopa i Tomislava Paškvalina, dvojice jedinih kandidata na posljednjim izborima za glavnog tajnika.

Evo što nam je za Čopovu požurnicu, vezano za izglasavanje podrške HOO-u, rekao jedan glavni tajnik uspješnog nacionalnog saveza.

– Mi smo legalisti, a dovoditi nas u poziciju da se u tako kratkom roku izjašnjavamo nekorektno je i nesportski jer nas se time poziva u rat protiv Ministarstva odnosno Vlade Republike Hrvatske. Uostalom, na Skupštini HOO-a jedino je vaterpolski savez bio protiv HOO-ova programa javnih potreba pa ne znam zašto se moramo ponovo izjašnjavati.

Isti sportski djelatnik nije sretan ni s djelovanjem druge strane i smatra da pomoćnik ministra za sport Tomislav Paškvalin koristi poziciju za osobne obračune. No, ako to u pozadini i jest tako, Paškvalin se samo naslanja na ono što su i kako su radili njegovi prethodnici Željko Jovanović i Petar Skansi.

– Premijer u ovoj situaciji neće ostaviti Mornara i Paškvalina na cjedilu – uvjeren je naš sugovornik.

Priželjkuju li novu vlast?

Mi smo pak uvjereni da ovome neće biti kraja sve dok se ne promijeni vlast, a to bi se moglo dogoditi na idućim parlamentarnim izborima. Zlatko Mateša bivši je HDZ-ov premijer i on se vjerojatno nada da će izdržati ovakve napade još 10-ak mjeseci i da bi krajem ove godine mogao odahnuti. No to još uvijek ne znači da HOO neće morati promijeniti svoje ponašanje i djelovanje i da i novoj vlasti financiranje Sportske televizije (trgovačkog društva) neće biti trn u oku.

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:19 01.02.2015.

Bas me zanima kada će se objaviti plaća Čopa... ali u kunama a ne u nekim koeficijentima kojima obmanjuje javnost i izbjegava konkretan odgovor.

Avatar Bekrija
Bekrija
16:55 31.01.2015.

U prijevodu štitit ćemo svoju guzicu i bogovske plaće do posljedne kapi krvi. Uhljebi partijski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije