Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hirscher slavio

Kostelić: Nadam se da ću u Beaver Creeku vratiti bolji startni broj

Ivica kostelić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
26.10.2014.
u 14:00

Kostelić je startao 30., a kako je zaostao 5.78 sekundi (48. mjesto) nije izborio nastup u drugoj vožnji.

Ivica Kostelić u austrijskom Söldenu počeo je svoju 17. sezonu u Svjetskom kupu i to utrkom veleslaloma. Startao je 30. u prvoj vožnji, a kako je za kasnijim pobjednikom, Austrijancem Marcelom Hirscherom, zaostao 5.78 sekundi (48. mjesto) nije izborio nastup u drugoj vožnji.

On i njegova slavna sestra Janica svoju skijašku bajku započeli su prije 16 godina baš u Söldenu.

- Preveliki zaostatak, sporo, iako moram reći da i na treningu veleslaloma prije utrke nisam bio dobar. Sada više u veleslalomu ne mogu računati na startni broj 30 pa se nadam da ću na odličnoj stazi u Beaver Creeku biti bolji i uspjeti vratiti povoljniji startni broj - kratko je izjavio Ivica.

Filip Zubčić startao je 68., ali nije završio utrku.

- Neposredno prije ulaza u strminu zbog greške pao sam na bok. Šteta, dobro sam trenirao i nadam se da ću uskoro ostvariti željeni cilj, a to je ulazak u drugu vožnju na utrkama Svjetskog kupa, rekao je Zubčić.

Dakle, Marcel Hirscher pobijedio je u prvoj utrci sezone ispred drugoplasiranog Nijemca Fritza Dopfera i trećeplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta.

Poredak veleslaloma u Söldenu:

1. HIRSCHER 2:28.09

2. DOPFER +1.58

3. PINTURAULT +2.06

4. RAICH +2.07

5. MUFFAT-JEANDET +2.14

6. SIMONCELLI +2.29

7. SANDELL +2.67

8. FANARA + 2.85

9. NANI +3.00

10. LIGETY +3.02

>>Snježnu kraljicu može odgoditi samo vrijeme

>>Kostelić: Supruga Elin mogla bi roditi baš kada skijam u Söldenu

Komentara 2

Avatar mihic
mihic
11:20 26.10.2014.

šteta tek je početak sezone al možda se treba specializirati na slalom... al majstore uživaj u skijanju zaslužio si nikome ništa nisi dužan dokazivati

TR
trinkkakao
04:27 27.10.2014.

Zena mu je trebala roditi bas na danasnji dan, odnosno dan utrke u Soldenu. Sigurno je skijanje stavio u drugi plan, a to je i razumljivo u takvoj situaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije