Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Skandal! HTV-u crtići važniji i od Kostelića!

Feb 15, 2015; Beaver Creek, CO, USA; Ivica Kostelic of Croatia reacts after run two of the  men's slalom in the FIS alpine skiing world championships at Birds of Prey Racecourse. Mandatory Credit: Jeff Swinger-USA TODAY Sports
16.03.2015.
u 11:20

Od vožnje Filipa Zubčića važniji je bio crtić "Majmunska posla"

Hrvatska televizija jučer je uvrijedila najvećeg skijaša kojeg ćemo ikada imati, ali i poklonike sporta. Zbog crtanog filma "Action man" prijenos slalomske utrke iz Kranjske Gore prekinut je nakon startnog broja 16, a Ivica je startao 25.

Urednici neskloni sportu

Sportu neskloni urednici s Prisavlja učinili su to i dan prije kada također nisu imali strpljenja čekati nastup hrvatskog skijaša, taj put startni broj 28 koji je u veleslalomskoj utrci nosio Filip Zubčić. Od nadarenog 22-godišnjeg momka važniji je bio crtić Nick Praskaton naslovljen s "Majmunska posla", a taj naslov kao da ilustrira način na koji se javna televizija u posljednje vrijeme odnosi prema sportu. Bez obzira na to što je Ivica Kostelić bliže kraju karijere nego dobrom plasmanu u slalomu (jučer je bio 40.), on takav odnos ne zaslužuje. Ne samo zbog svih onih prihoda od reklama koje je HRT imao dok je Ivica bio vrlo gledani skijaš iz svjetskog vrha, nego zato što taj mladeži uzorni sportaš i na malim ekranima zaslužuje ono što je jednom rekao direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek:

– S obzirom na ono što je dao, Ivica zaslužuje da ga Hrvatski skijaški savez prati dok god on želi skijati.

S obzirom na to koliko je dao hrvatskom sportu, Ivica zaslužuje da uživo pratimo čak i to kako njegova sportska moć opada i kako se više ne uspijeva plasirati ni na završnicu Svjetskog kupa jer nije u najboljih 25, nego je 31. slalomaš svijeta.  

Čelnici javne televizije, baš kao i država, za vrhunski sport sluha dovoljno nemaju, a nova urednica Drugog programa Vesna Karuza sport planira rezati drastično. Otkako je manje sporta, gledanost Drugog programa znatno je pala, no to kreatorima ove ideje kao da ne smeta. Njima je očito najvažnije da imaju novac za serije i filmove.

Kristoffersen prvi

Najbolji Hrvat jučer je u Kranjskog Gori bio je Filip Zubčić (32.), dok je Matej Vidović osvojio 49. mjesto. Pobijedio je 20-godišnji Henrik Kristoffersen, ispred Razzolija i Hargina. Vodeći u slalomskom poretku Neureuther (569 bodova) bio je deveti, a njegov najveći konkurent Hirscher (514 bodova) šesti pa će se o malom globusu odlučivati u završnoj slalomskoj utrci sezone u Meribelu.

>>Kostelić, Zubčić i Vidović bez druge vožnje u Kranjskoj Gori

Ključne riječi

Komentara 19

TH
than
11:36 16.03.2015.

Sport se na HTVu sustavno unistava vec godinama, ali usporedo sa time raste broj parazita. Nekada si na 2 programa mogao gledati filmove, serije, crtice, a od sporta cak i NBA prenose. Da ne navodim domacu nogometnu ligu, lige petica, kosarku, hokej, rukomet. Danas na 4 programa imas negledljiv sadrzaj, ali trebalo je izmisliti (ne)radna mjesta za svu tu silnu vojsku parazita. Da se HTV prepusti trzisnom natjecanju bankrotirao bi za nekoliko mjeseci. Ovako, kapaju novci po stilu radio, ne radio, svira radio, podobni kadar se zaposljava, a sve to placa netko treci po direktivi drzave koja je nesposobna ljudima osigurati osnovne uvjete za zivot.

LI
liliZG
13:16 16.03.2015.

zato sam ja na eurosportu, ako i tamo zabrljaju uvijek ima RAIsport, ili SLO ILI na nekom austrijskom programu također znaju pratiti do samog kraja, zato gledam te programe jer želim vidjeti ona više startne brojeve gdje naši trenutno spadaju....falaa bogu na kablovskoj...

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
13:12 16.03.2015.

HRT ima navodno 4 programa i da postoji imalo inteligencije sve bi se moglo prikazati jer izgleda da većina nemaju blage veze koliko košta jedan prenos svjetskog kupa u skijanju!Cijena je usporedno sa nogometom zaista smiješna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije