Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Angelo Verseci

Ponosan sam, pripremao sam cure po japanskom modelu igre i uspjelo je!

during the FIVB Women's World Championship pool E match between Croatia and Japan on October 1, 2014 in Trieste, .
02.10.2014.
u 08:18

- Prvi put sam igrala protiv jedne tako dobro azijske reprezentacije. Bilo je teško igrati protiv njih. Služio nas je servis, ali i blok i to je bio ključ naše pobjede

Velika pobjeda Hrvatske u prvom kolu drugog kruga Svjetskog prvenstva za odbojkašice koje se igra u Italiji. U Trstu, pred znatno više naših gledatelja nego u Rimu gdje smo igrali prvi krug, pobijedili smo Japan sa 3:2. Pazite, Japan je treća reprezentacija na svjetskoj rang listi. One su bile brončane na posljednjem svjetskom prvenstvu, bile su lani treće u finalu Grand prixa. Na svim kladionicama one su bile treći favorit ovog prvenstva.

Čutuk im uništila snove

Kada je Angelo Vercesi, hrvatski izbornik, uoči početka drugog kruga rekao kako nas vidi u Milanu, među šest najboljih, puno je bilo onih koji su se samo slatko nasmijali. A brazilski trener na našoj klupi nakon prvog kola drugo kruga ima velikih pet bodova. Trenutno smo četvrti, iza Kine, Dominikanske Republike i Italije, ali ispred Belgije, Njemačke i Azerbajdžana. Pa tko bi to očekivao? Angelo je samo tri mjeseca sa ovom reprezentacijom, dok su primjerice Japanke na okupu pet godina. U pripremnom razdoblju gubio je od Kanade, Srbije, Amerikanki, ali je vjerovao u ove djevojke. A kako je samo dobro vodio utakmicu protiv Japanki. U pravim trenucima vukao je prave poteze.

Primjerice kada je u igru uveo Samantu Fabris, kada je tražio challenge u trenucima kada su suci dodjeljivali bodove Japankama. A na kraju utakmice uveo je na servis Čutuk koja je sa četiri servisa uništila japanske snove o bodovima.

- Ponosan sam na moje djevojke. Pripremao sam moju ekipu po japanskom modelu brze igre i jake obrane. I uspjelo je. Bilo je zadovoljstvo igrati i učiti od treće reprezentacije svijeta - rekao je Angelo Vercesi.

Servis i blok ključ pobjede

Maja Poljak, kapetanica Hrvatske, odigrala je još jednu sjajnu utakmicu.

- Prvi put sam igrala protiv jedne tako dobro azijske reprezentacije. Bilo je teško igrati protiv njih. Služio nas je servis, ali i blok i to je bio ključ naše pobjede - istaknula je Maja.

>>Hrvatske odbojkašice pobijedile treću reprezentaciju svijeta!

Komentara 8

KO
kontrasvegaisvakoga
10:07 02.10.2014.

evo ja priznajem da nisam ni znao da je svjetsko prvenstvo, sve do utakmice sa dominikankama, od te tekme pratim svaku i oduševljen sam s curama i posebno sa ovim brazilcem izbornikom. toliko energije i proživljavanja svakog boda nisam nikad vidio kod nijednog izbornika. ako k tome dodamo da i nisu nešto plaćeni, dapače navodno nisu uopće plaćeni na način kako se to radi s ostalim reprezentacijama, onda je moje oduševljenje njima i trenerom još i veće. cure, svaka vam čast na borbi i da više nijednu do kraja ne dobijete, osobno sam ponosan da moja država ima ovakvu beskompromisnu reprezentaciju.

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
08:32 02.10.2014.

Samo naprijed cure. Čestitke

Avatar tituš
tituš
08:45 02.10.2014.

Izvanredna igra, izvanredno vođenje, najljepše i najzgodnije cure, ma da danas moraju kući one su naj. Sve što uzmu i osvoje dalje, više je od očekivanja. Znamo li da nam je Savez bio ugašen, odbojka uništena, uspjeh je tim veći. Eto modela i načina kako izaći iz gliba, rad, rad, rad, talent i prirodni dar Bog nam je dao, hoćemo li i dalje talente pokopavati i uništavati ili ćemo ih umnažati. Hrvatice svaka vam čast, s vama smo i uz vas, sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije