Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO PREMLAD

Smrt zlatnog olimpijca potresla sportsku javnost: 'Bio je najbolja osoba koju sam poznavao'

Milen Dobrev
Youtube/Screenshot
22.03.2015.
u 09:42

- Ne mogu prestati plakati. Bio je najbolja osoba koju sam upoznao - rekao je njegov prijatelj i trener Plamen Asparuhov

Bugarska sportska legenda Milen Dobrev pronađen je mrtav u svom stanu, a kao posljedica smrti navodi se srčani udar. Šokiralo je to bugarsku i međunarodnu sportsku javnost jer taj 35-godišnjak nije bio samo zlatni olimpijac i legenda dizanja utega nego i velika osoba.

Svi koji su ga poznavali o njemu imaju samo riječi hvale, a nakon ovog događaja svakako će se više pozornosti posvetiti gorućem problemu među dizačima utega. Riječ je o problemima sa srcem, koji dolaze kao "profesionalna ozljeda" u ovom sportu.

- Ne mogu prestati plakati. Bio je najbolja osoba koju sam upoznao - rekao je njegov prijatelj i trener Plamen Asparuhov, a prijatelj Atanas Markov spomenuo je da unatoč problemima sa srcem Dobrev više nije htio piti lijekove.

Rođen je 28. veljače 1980. godine u Plovdivu i posljednji je Bugarin koji je za svoju domovinu na Olimpijskim igrama osvojio neku medalju u dizanju utega. Bilo je to atensko zlato 2004. godine u kategoriji do 94 kilograma. Karijeru je prekinuo zbog istegnutog mišića neposredno prije početka OI u Pekingu 2008.

>> 'Kad vam se tako nešto događa u obitelji, tko mari za borbu?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije