Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slalom u Leviju

Kristoffersen pobijedio, Kostelić 40.: Teško mi je, ali nema predaje

Ivica Kostelić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
16.11.2014.
u 14:23

U Leviju je danas otvorena nova slalomska sezona, a pobijedio je Henrik Kristoffersen koji je odličnom drugom vožnjom nadoknadio zaostatak za Marcelom Hirscherom. Treće mjesto uzeo je Nijemac Felix Neureuther koji je samo stotinku bio brži od Norvežanina Sebastiana-Fossa Solevaaga.

Ivica Kostelić startao je s brojem 12 u prvoj vožnji, nije napravio nikakvu veliku pogrešku, ali vozio je dosta sporo i oprezno. Već na prvom prolazu imao je zaostatak od 66 stotinki, a u cilj je ušao s 2,31 sekundom zaostatka za vodećim skijašem. Nažalost, nije uspio izboriti drugu vožnju, završio je tek 40.

- Teško mi je, ne sjećam se kada se zadnji puta nisam plasirao u drugu vožnju, ali nema predaje, idemo dalje, rekao je Kostelić.

Filip Zubčić sa startnim brojem 53 zauzeo je 42. poziciju, dok je Dalibor Šamšal, koji je nastupao za Mađarsku, završio 56.

Najava utrke

Ivica Kostelić u finskom Leviju otvara novu slalomašku sezonu (10 i 13 sati, HTV 2), a prvu je utrku u toj kraljevskoj diciplini u Svjetskom kupu vozio 1998. godine u američkom Park Cityju!

– Već desetak dana treniramo u Leviju i uvjeti su odlični – poručio je naš najbolji skijaš iz Finske.

Levi je, uz Zagreb, jedno od rijetkih mjesta gdje profesor sa 15 slalomaških pobjeda nije pobijedio, imao je 2009. i 2010. dva postolja, bio drugi i treći, te upisao još četvrto, peto i osmo mjesto.

Dakle, uvijek među prvih deset. Favoriti su, očekivano Hirscher, Matt, Neuereuther i Myhrer. Prvi puta, u dosadašnjih 16 sezona Ivica Kostelić ulazi u slalomsku utrku kao - suprug i otac. Kladionice našem skijaškom veteranu za pobjedu predviđaju koeficijent 100, a za ulazak među prvih deset koeficijent je - 10. Dakle, riskantan ulog.

Ključne riječi

Komentara 7

CO
coska
12:52 16.11.2014.

Nije li vrijeme...?

DH
dalibor.hren
14:11 16.11.2014.

Sestra Janica je pokazala karakter: otišla ne kad je bila na vrhuncu, kad je bila najbolja. Ivek, na žalost, to nije skužil...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:26 16.11.2014.

Zbog nekoliko tisuca eura riskira da postane invalid. Kad mu pogledas koljena, imas osjecaj da je na svakom centimetru bio neki rez. I sad umjesto da se posveti obitelji i eventalno radi nesto kao trener u Savezu, on ulazi i rizik da nedajboze dozivi opet neku tesku povredu. Zasto se ne ugleda na Janicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije