Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Korosteljev

Element u gimnastici dobio ime po Hrvatu

Andrej Korosteljev
Foto: Davor Kibel/PIXSELL
25.02.2016.
u 17:14

'Tehnički odbor muške sportske gimnastike FIG-a donio je konačnu odluku. Element Korosteljev priznaje se kao novi, dobio je težinu D za ovu godinu, a od sljedeće 2017. godine premjestit će se u E vrijednost bodovanja.'

Hrvatska gimnastika dobila je i peti element u pravilniku Svjetskog gimnastičkog saveza (FIG) koji će se zvati imenom jednog od naših vježbača, nakon Marija Možnika (preča), Tine Erceg (greda) i dva elementa Tanje Delladio (dvovisinske ruče) sada je u ovom društvu i Osječanin Andrej Korosteljev (tlo).

Jedan element na parteru zvat će se prezimenom ovog finaliste prošlogodišnjeg Europskog prvenstva i to – pružena šrauba od 540 stupnjeva koja se pretvara u salto naprijed i završava na noge.

"Tehnički odbor muške sportske gimnastike FIG-a donio je konačnu odluku. Element Korosteljev priznaje se kao novi, dobio je težinu D za ovu godinu, a od sljedeće 2017. godine premjestit će se u E vrijednost bodovanja. Čestitke vašem gimnastičaru za novom elementu", stoji u priopćenju Stevea Butchera, predsjednika Tehničkog odbora FIG-a.

"Iza nas su teški dani borbe za ovaj element. Bili smo razočarani kad nismo vidjeli Andrejevo ime u novom pravilniku, no ni u jednom trenutku nisam gubio nadu. Jedino sam se bojao da, dok mi skupljamo materijale za žalbu, netko drugi ne ukrade našu ideju. Napravili smo sve da pošaljemo stručan prigovor, odličnu biomehaničku analizu i prezentaciju i isplatilo se. Ovo će nam biti veliki motiv za dalje", rekao je trener Andreja Korosteljeva Saša Solar koji je osmislio ovaj element.

>> Obilježeno 130 godina gimnastike u Karlovcu

Komentara 2

BA
bađo15
18:02 25.02.2016.

I onda ne stave snimku vjezbe..-.-

Avatar jmu
jmu
22:26 25.02.2016.

Andrej Korosteljev... je cistokrvni rvat, vidi se po imenu i domoljub je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije