Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin ispao s OI

Čilić: Najteže mi padaju porazi na Olimpijskim igrama

Čilić
Foto: Reuters
1/8
13.08.2016.
u 11:43

Olimpijske igre su specifične, razlikuju se od klasičnih teniskih turnira, jer su mjerilo uspjeha jedino medalje - kaže Čilić

Hrvatska više nema predstavnika na olimpijskom teniskom turniru. Najdulje od troje naših pojedinaca (Čilić, Ćorić, Konjuh) trajao je Marin Čilić koji je na trećim olimpijskim igrama ispao u 3. kolu. Pomak je to u odnosu na Peking i London gdje je iz turnira izlazio već u 2. kolu, no to nikako nije nešto što bi našeg najboljeg tenisača moglo utješiti.

– Olimpijske igre su specifične, razlikuju se od klasičnih teniskih turnira, jer su mjerilo uspjeha jedino medalje. Vi na Grand Slam turniru možete dogurati do polufinala i to će se smatrati velikim uspjehom, no ja da sam ovdje dogurao do polufinala i potom izgubio taj meč i borbu za broncu, bio bih nezadovoljan. Meni olimpijski porazi teže padaju nego turnirski, jer ovdje se borim za svoju zemlju pa je motivacija veća – kazao je Čilić nakon što je u osmini finala izgubio od Francuza Gaela Monfilsa.

Dobio je Marin prvi set u pripetavanju 7:6 (6), a potom izgubio naredna dva (3:6, 4:6).

– Očekivano težak meč za mene jer Monfils dobro servira i jako je dobar defenzivac, a po jakom vjetru nije bilo lako igrati ofenzivno, gađati blizu crta, pustiti ruku. U tim okolnostima i sporiji teren mu je išao na ruku, znali smo odigrati i po 20-30 izmjena.

Priliku za uzvrat, Čilić bi mogao imati već ove jeseni kada će u polufinalu Davisova kupa Hrvatska u Zadru ugostiti Francusku.

– Francuzi su jača momčad od nas, no igra se sve jedan na jednoga i ako budemo u dobroj formi imat ćemo i dobre izglede. Moj poraz od Monfilsa i Ćorićev od Simona ništa ne znači.

Komentara 4

Avatar EU Srbin
EU Srbin
23:43 13.08.2016.

pa on ne igra za svoju zemlju BiH!

DU
Deleted user
13:11 13.08.2016.

marine, ovo ti je ipak bio zadnji nastup na Olimpijskim igrama. Ono, da te vise ne boli :-(

DU
Deleted user
17:33 13.08.2016.

Poraz Čorića ne znači, ali tvoj znači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije