Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Dinamo protiv Bayerna, Arsenala i Olympiacosa!

Zdravko Mamić
Foto: UEFA/Screenshot
1/2
27.08.2015.
u 18:39

Suparnici su otprije poznati Dinamu, osim Bayerna s kojim nije igrao otkako je samostalne Hrvatske

Hrvatski prvak Dinamo u Ligi prvaka igrat će u skupini F protiv Bayerna, Arsenala i Olympiakosa, a prva utakmica igrat će se 15. ili 16. rujna protiv Arsenala na Maksimiru! Može se reći da je želja svima u klubu ispunjena, dobili su dva moćna suparnika i jednog koji nije u vrhu europskog klupskog nogometa, ali ipak je po ugledu iznad modrih.

Suparnici su otprije poznati Dinamu, osim Bayerna s kojim nije igrao otkako je samostalne Hrvatske. No Olympiacos je bio u skupini Lige prvaka u sezoni 1998./1999. i bio je prvi, a Dinamo odmah iza njega. Ujedno, jedini su koje momčad Zlatka Kranjčara i Velimira Zajeca nakon Cicine smjene nije pobijedila. Bilo je u Grčkoj 0:2, a na Maksimiru 1:1. Topnici su pak 2006. u kvalifikacijama za ulazak u LP slavili na Maksimiru sa 3:0 i potom na Emiratesu s rezultatom 1:2, s tim da je Eduardo da Silva "krstio" stadion jer je zabio za 1:0 i to je bio prvi pogodak u novom domu Arsenala.

Zanimljivo, sva tri kluba izravno su izborila plasman u skupine Lige prvaka jer Bayern je prvak Njemačke, Olympiacos prvak Grčke, a Arsenal se kao treći u engleskom prvenstvu izravno plasirao u Ligu prvaka zbog koeficijenta.

Zvijezde Bayerna i Arsenala teško je izdvojiti, tu su treneri Pep Guardiola i Arsene Wenger, tu su igrači kao Thomas Müller, Robert Lewandowski, Franck Ribery, Arjen Robben, Mario Götze i u redovima kluba iz Londona Olivier Giroud, Alexis Sanchez, Mesut Özil, Petr Čech, Theo Walcott... Olympiacos nema toliko zvučna imena, ali za Marca Silvu igraju Esteban Cambiasso, Franco Jara i Jimmy Durmaz.

Što se naših nogometaša tiče, u skupini A bit će četvorica – Modrić, Kovačić, Srna i Da Silva. U skupini D gledat ćemo Mandžukića, u skupini E Rakitića i Jedvaja i u skupini G Vidu.

A na samom kraju ždrijeba u Monte Carlu, Lionel Messi izabran je za europskog nogometaša godine ispred suigrača Luisa Suareza i prošlogodišnjeg osvajača te nagrade Cristiana Ronalda.

SKUPINA A: PSG, Real Madrid, Šahtar, Malmö
SKUPINA B: PSV, Manchester United, CSKA, Wolfsburg
SKUPINA C: Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray, Astana
SKUPINA D: Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia M.
SKUPINA E: Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, BATE
SKUPINA F: Bayern, Arsenal, Olympiacos, Dinamo
SKUPINA G:
Chelsea, Porto, Dinamo K., Maccabi
SKUPINA H: Zenit, Valencia, Lyon, Gent

Prva jakosna skupina: Barcelona, Bayern, Benfica, Chelsea, Juventus, PSG, PSV i Zenit.

Druga jakosna skupina: Arsenal, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Manchester City, Manchester United, Porto, Real Madrid i Valencia.

Treća jakosna skupina: Dinamo Kijev, Galatasaray, Lyon, Olympiakos, Roma, Sevilla, CSKA, Šahtar.

Četvrta jakosna skupina: Astana, BATE, Borussia M., DINAMO, Gent, Maccabi, Malmö i Gent.

>> I dalje tvrdim da ćemo nekome pomrsiti račune, da ćemo nekoga okrznuti!

>> Dinamo peti put u Ligi prvaka - ovako je to izgledalo kroz povijest!

>> Dinamo najmanje do Božića u Europi: Takav niz nemaju ni Milan, Inter, Juventus, Manchester Utd., Liverpool...

>> Želim Real i Bayern, ali i nekoga s kim se možemo potući za 3. mjesto u skupini

Komentara 189

BU
Bubra
18:39 27.08.2015.

Bayern Arsenal Olimpiakos. nije lose.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:42 27.08.2015.

Bayern i Arsenal.......bravo, divota! Kako je lijepo biti Dinamovac!

BL
blukac3
18:07 27.08.2015.

Gnk Dinamo,ne boj te se. Najbolji igraju sa najboljima. Vi igrajte nogomet,sve drugo nije vas kriz. Igrajte nogomet,samo to i najbolje sta znate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije