Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo s norvežanima

Vrdoljak se prisjeća: Molde nas je doma razbio, nismo zaslužili prolaz

Ivica Vrdoljak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
28.07.2015.
u 15:00

Moj trener u Legiji je Norvežanin, pitao me o Dinamu, kaže da je Molde slabiji nego prije dvije godine.

Izbacivši iz natjecanja Folu, što je bilo očekivano, premda je način na koji su plavi to učinili bio neočekivan, Dinamo si je produljio europski život. Današnji suparnik mu je norveški Molde, a ukupna pobjeda donijela bi plavima play-off Lige prvaka. Ako tamo ne prođe, imao bi osiguran plasman u skupinu Europske lige. Ispadanje od Moldea značilo bi igranje play-offa Europske lige.

Bolji sa Solskjærom

Nikako nije isto jer je razlika u jačini natjecanja velika i neusporediva, kao i zarada u ta dva natjecanja.

Molde nije bauk, ali ni lagani suparnik. Iskusio je to prije dvije godine nekadašnji igrač Dinama, danas kapetan poljske Legije, Ivica Vrdoljak. U ovoj fazi natjecanja, u trećem pretkolu jedva su izbacili Molde.

– Da budem iskren, u te dvije utakmice nismo zaslužili prolaz. Prvu smo igrali u Norveškoj, Molde je na poluvremenu vodio 1:0, a trebalo je biti 4:0 za njega. I onda smo zabili za 1:1, pokazalo se da nas je taj gol odveo dalje jer je u Varšavi bilo 0:0. I u uzvratu su u 87. minuti imali "zicer", naš je golman obranio u situaciji jedan na jednoga – pričao je Vrdoljak koji je ozlijeđen još od svibnja i uskoro bi se trebao odlučiti za operaciju koljena, što bi značilo da neće igrati do sljedeće godine.

– Ovdje mi je trener Norvežanin Henning Berg, raspitivao se o Dinamu, pa sam i ja njega pitao o Moldeu. Kaže da je Dinamo favorit, da Molde ipak nije tako jak kao prije dvije godine. Tada ga je vodio Solskjær, mislim da su igrali više kombinatorno nego danas. Ali, kao i svi sjevernjaci, snažni su, čvrsti – izvijestio je Vrdoljak.

U Maksimiru su proučavali Molde, ne samo u ovih par dana nakon Fole.

– Ne bi bilo korektno da sam to rekao ranije, ali paralelno smo analizirali i njih i Folu. Nismo ih mogli puno uživo gledati, ali imali smo svog čovjeka, jednog bivšeg igrača koji je gledao njihovu zadnju utakmicu u Norveškoj. Znamo sve o njima. Ozbiljna su i dobra momčad, prednost im je što su u natjecateljskoj formi jer im prvenstvo odavno traje – rekao je trener plavih Zoran Mamić.

Aalborg nam je upozorenje

Plavi su u ovoj fazi kvalifikacija za Ligu prvaka bili polovično uspješni, u kolu prije play-offa, izbacio ih je jednom Sheriff na jedanaesterce, Salzburg, te prošle godine Aalborg. Ispadali su i prije, ali su bili drukčiji sustavi natjecanja, bolji su bili Arsenal, Werder i Šahtar, a dvaput su išli dalje, svladavši Sheriff i HJK Helsinki.

Prošlogodišnje ispadanje (Aalborg), nadamo se, poslužilo je kao dobra opomena maksimirskoj momčadi uoči dolaska Moldea.

– Iz svake se utakmice može nešto naučiti, a iz one s Aalborgom naučili smo da moramo zabijati golove. Slične su to momčadi po mentalitetu i kvaliteti – zaključio je Zoran Mamić ne želeći govoriti o sastavu i o tome hoće li igrati sa tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji.

I dosad je stalno "šarao" sa sustavom i sastavom, pa tko pogodi točnih 11 u Mamićevu rasporedu kao da je dobio eurojackpot.

A Molde je eurojackpot za Dinamo, druga i pretposljednja prepreka do Lige prvaka. Zdravko Mamić je jedno obećanje ispunio – Dinamo je 10 godina zaredom prvak. Obećao je to nakon igranja u ligi za ostanak. Sad je obećao igranje u skupinama Lige prvaka u osam od 10 idućih godina. Doduše, Zoran Mamić je nedavno rekao da ne osjeća pritisak Lige prvaka, da mu je cilj igranje u skupini, pa makar i Europske lige.

>> Dinamo je veliki favorit, pa Molde nije ni sjena prošlogodišnje momčadi!

>> Mobilizacija u Dinamu: Na treningu se pojavio i Zdravko Mamić

>> Jeličić: Dinamo mora protiv Moldea manje griješiti u obrani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije