Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla odluka

Uefa kaznila Hrvatsku zbog divljanja huligana na San Siru!

Hrvatska - Italija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.12.2014.
u 16:45

Disciplinska komisija ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima

Hrvatski nogometni savez kažnjen je sa 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici. Odluka je to Disciplinske komisije Uefe, koja se temelji na rasističkim ispadima naših navijača, bacanjima baklji te sukoba s policijom.

– Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo prvi put na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji put hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne – rekao je Damir Vrbanović za službene stranice HNS-a.

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) pokrenula je još 18. studenog stegovni postupak protiv Italije i Hrvatske zbog nereda na San Siru, a kao konačni rok za objavu odluke navela je 11. prosinca. Odluka je tako donesena jučer, a u javnost je izašla danas.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Podsjetimo, od samog početka utakmice manja skupina naših navijača trudila se sve pokvariti. Prvo su zviždali talijanskoj himni, a kod izjednačujućeg pogotka na teren su ubacili nekoliko baklji. Zbog toga je sudac kratko zaustavio utakmicu, nije dao da se izvede lopta s centra dok se ne smiri situacija. Tada se prema navijačima okrenuo i Niko Kovač i zamolio ih da prestanu. Nevjerojatno je da su uz tako velike mjere osiguranja naši ipak uspjeli unijeti baklje na stadion...

Sredinom prvog dijela počelo je skandiranje "Za dom – spremni" i "Ajmo, ustaše". U 73. minuti incidenti su se nastavili, naši navijači napravili su još veću bakljadu i sudac je morao prekinuti susret i povući momčadi u svlačionice. Došlo je i do kratkog obračuna s policijom, ali nakon nekog vremena sve se smirilo i utakmica se nastavila.

>>Što mislite o kazni Uefe Hrvatskom nogometnom savezu?

>>Moji prijatelji u Njemačkoj pričaju samo o prekidu protiv Italije, to me čini tužnim

>>Kovač: Ispričao sam se Talijanima, sram me je i stid

>>Hrvatska odigrala odlično na San Siru, ali je divljaštvo na tribinama zasjenilo utakmicu

Ključne riječi

Komentara 136

OS
Otpor-Sistemu
20:44 12.12.2014.

vidim da dosta placenika ovdje komentira,pa sam dosao do zakljucka da glavonja ima stvarno puno para ili ga se boje

OS
Otpor-Sistemu
17:58 12.12.2014.

a neznate ni u cem je opcenito problem u Hrvatskoj i hrvatskom nogometu.samo da vam je pljuvat po Hrvatima

DD
dr dragon
21:13 12.12.2014.

Neki komentiraju ko ljudi koji zive na mjesecu ,dodju na zemlju i cude se kako je ovdje? Zar se netko uopce pita kako pronaci rjesenje? Jedno i najlakse rjesenje je maknuti Mamica iz HNS-a vjerujem da bi se i navijaci Hr reprezentacije ujedinili ko nekad i huligani bi nestali vjerujem 80%.Druga je stvar da se nitko z HNS to ne usudi ili ne zeli. A to znaci RAT izmedju onih za i protiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije