Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA JE MALTA

Izborniče Niko, od vaših zvijezda očekujemo mnogo, mnogo više!

Luka Modrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/14
09.09.2014.
u 22:55

U pobjedi s rezultatom 2:0 zabili su Modrić (46.) i Kramarić (81.).

Luki se ipak posrećilo na 29. rođendan u 80. nastupu! U 46. minuti preuzeo je odgovornost, potegnuo s gotovo 30 metara i lopta se zakoprcala u desnom donjem kutu. Deveti je to Lukin gol za vatrene i prvi nakon tri godine, od sraza s Izraelom u Zagrebu.

U 81. minuti zabio je i Andrej Kramarić pa su vatreni, uz porođajne muke, ipak pobjedom otvorili novi kvalifikacijski ciklus.

Ali, dojam je protiv Maltežana bio daleko od impresivnog, jedva za prolaznu ocjenu. Dovoljan, dvojka, izborniče Niko, od vaših zvijezda očekujemo mnogo, mnogo više...

Tako je ocijenila i maksimirska publika žestoko izviždavši Kovačevu reprezentaciju nakon prvoga dijela. Umjesto majstorskoga "odstrjela" malteških sokolova, gledali smo blijedu, inertnu, poluzainteresiranu igru vatrenih, potpuni kreativni bankrot. Jedini koji su od izbirljive publike dobili ovacije bili su Modrić te momci s klupe Kramarić i Olić.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Iako je Hrvatska imala potpunu dominaciju u posjedu lopte, izostala je bilo kakva ideja, osim dakako one da se dugim loptama gađa Marija Mandžukića. A naš najbolji napadač bio je, do ulaska Jelavića, jedini istureni igrač, kao na pustom otoku, okružen samo malteškim bekovima. Zar je moguće da je izbornik Kovač takav ziheraš da čak i protiv Malte, europskoga petoligaša, nema kuraže zaigrati riskantnije, s dvije špice?

U prvom dijelu očita je bila nemoć cijele ofenzivne garniture, uključujući Brozovića i Halilovića, koji je dobio prednost pred legendarnim Ivicom Olićem, detonatorom čija je brzina godinama bila zaštitni znak vatrenih. Izbornik je i ovdje povukao pogrešan potez...

U prvom poluvremenu zabilježene su tek tri-četiri polušanse domaćina, dok je najopasniju prigodu kreirala Malta. Već u 2. minuti Subašić je morao spašavati nakon pokušaja Schembrija. Potom je Rakitić dva puta iz prekida zakuhao pred malteškim golom: prvi put je na loptu zakasnio Kovačić, a Mandžukić je gađao pokraj vratnice. Maltežani su nam olakšali posao u 31. minuti kada je Borg izgubio živce, opalio Mandžukića bez lopte i dobio crveni karton.

Iznenađenje u ovoj utakmici bio je branič Rostova Hrvoje Milić na poziciji lijevoga braniča. Trebao je zaigrati Ivan Strinić, no uz izbornikovo dopuštenje tijekom poslijepodneva odjurio je u splitsko rodilište, gdje mu je supruga rodila sina Petra.

Hrvatska reprezentacija odigrala je u Zagrebu do Malte 65 utakmica, uz prosjek gledatelja 20.661. Nažalost, jučer je posjet potpuno podbacio, ni osam tisuća gledatelja, što je najslabiji odaziv publike u Zagrebu u službenim utakmicama. Razlog je neatraktivan suparnik, ali i neshvatljivo skupe ulaznice, zbog čega je skupina navijača vrijeđala vodstvo HNS-a. Do ove utakmice Hrvatska u Maksimiru nikada nije imala manje od 12.000 gledatelja. Taj najmanji posjet zabilježen je upravo protiv Maltežana, u kvalifikacijama za EP 2012. godine.

>> Zabij gol Maltežanima na svoj rođendan, majstore Modriću!

>> Plete: Kovač je kriv za remi s Maltežanima!

Komentara 247

ZO
Zonasumraka4
22:00 09.09.2014.

Kad čovjek pomisli da ga ništa više ne može iznenaditi od Josipovićradmanovizije uslijedi novi šok.....,drugu komentatoru Yutela smeta skandiranje navijača " u boj u boj za narod svoj"...,nisu ni svjesni kakav ih potop na izborima čeka anketama unatoč,pa ovo nećemo sgurno tpiti u svojoj domovini!

Avatar white socks
white socks
20:38 09.09.2014.

Javljam se poslije kazne, kršenja pravila 3, ne znam zbog čega, opomena da ce mi biti zabranjeno komentiranje a u nastavku iste opomene mi se zabranjuje?!?! Pojma nemam, ali imam o ovoj utakmici. Bio sam srcem i dušom za Kovača a sve me više zabrinjava i sve mu manje vjerujem. Rakitić zadnji vezni a Brozović prednji? Ne mogu vjerovati. Kovačić na lijevom krilu, još jedna nevjerojatna stvar. Halilović ima prednost nad Kramarićem, ne mogu vjerovati da netko dobronamjeran može tako postaviti stvari. Daj Bože da griješim. Naprijed Hrvatska!

Avatar white socks
white socks
21:56 09.09.2014.

Skojevac Drago Ćosić oduđuje povike "u boj, u boj"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije