Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BENITEZ ČEKA

Roberto Mancini potvrdio da Kovačić napušta Inter! 'Žao mi je'

Mateo Kovačić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.08.2015.
u 23:42

'Žao mi je, ali Mateo Kovačić napušta Inter.'

Trener milanskog Intera Roberto Mancini potvrdio je nakon remija u prijateljskom susretu s atenskim AEK-om (0:0) da Mateo Kovačić napušta klub.

- Žao mi je, ali moramo poštovati financijski fair play. Mateo Kovačić će napustiti Inter - rekao je Mancini i to je konačna potvrda da naš reprezentativac odlazi.

Izgledno je da će mu novi klub biti Real Madrid, što je velika stvar jer riječ je o najbogatijem klubu na svijetu, jednom od najboljih u povijesti nogometne igre i ne treba posebno napominjati koliki je to korak naprijed u njegovoj karijeri.

Jer, u Serie A je stagnirao, Inter ni sam ne zna kakve ima ambicije, nisu se kvalificirali ni u Europsku ligu, kupuju i prodaju iz sezone u sezonu, nikako se ne mogu uigrati, a i Roberto Mancini nije baš simpatizirao Kovu, više mu je "legao" Marcelo Brozović.

Novac za koji bi trebao napustiti Milano kreće se oko 30 milijuna eura, što za Real nije mnogo. I pod Rafom Benitezom Kovačić bi trebao eruptirati, potvrditi potencijal o kojem se govori posljednjih godina. Naime, španjolski trenerski stručnjak simpatizira našeg reprezentativca još otkako je preuzeo Napoli i pratio ga, a sad je dobio priliku dovesti ga.

Bio je u sve kroz ljeto uključen i Liverpool, ali nisu bili spremni ponuditi više od 20 milijuna eura, što za Inter nije bilo ni izbliza prihvatljivo. Ne odstupaju, žele minimalno 30 milijuna eura, bilo odjednom, bilo s raznim bonusima.

A kad spominjemo bonuse, Dinamo bi također mogao profitirati. Dobit će minimalno pola milijuna eura, ukoliko će on biti uistinu 30 milijuna eura i ukoliko su prilikom prodaje Kovačića u Inter za 11 milijuna eura 2013. godine u siječnju. Trebali su dobiti još četiri milijuna ulaskom Intera u Ligu prvaka, ali to se nije dogodilo i jasno je da će modri ostati bez tog novca pa im pola milijuna i nije neka nagrada kad znaju koliko su izgubili.

>> Vijesti o transferima pratite OVDJE

>> Mateo Kovačić bi višestruko profitirao odlaskom u Real Madrid

Komentara 23

MA
Majur
07:03 17.08.2015.

Mateo je veliki talent,a za to pokazati treba i prave suigrače....sretno dečko,zgrabi tu priliku i pokaži im kako se nogomet igra!

Avatar Idler 3
Idler 3
23:50 16.08.2015.

Mateo, sretno u novom klubu. Vjerujem kak si vad već dost navčil o velikim klubovima i jakim ligama pa je sve isključivo na tebi !!!

BR
braveheart11
07:15 17.08.2015.

ovo je samar svim nevjernim tomama oko kvalitete tj. talenta koji imamo u HNLu. Ocigledno da jedino on zna to prepoznati i dobro unovciti. Imamo dva igraca Barcelone i dva igraca Reala a gdje su ostali? Brozovic u Interu,Pasalic i Subašić u Monacu te jos mnogi drugi po kvalitetnim ligama. A sada jos dodajte igrace koji dolaze...... Balic,Vlasic,Pjaca,Coric ....... svi osim Rakete dolaze iz HNLa. Toliko o velikim umovima poput Zidaka i ostalih . Sve samo nogometni strucnjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije