Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVISIMO O SEBI

Norvežani nam pušu za vratom, evo kako Hrvatska može do Eura 2016.

Hrvatska reprezentacija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.09.2015.
u 10:48

– Moramo svladati Norvešku? Ništa se ne mora, samo se umrijeti mora – rekao je hrvatski izbornik uoči utakmice s Oslom

– Razočaran sam, očito je da mi ne možemo lako ostvariti željeno, opet ćemo se boriti do zadnje utakmice – rekao je Ivan Perišić nakon jučerašnjeg neočekivanog remija Hrvatske s Azerbajdžanom.

Vjerojatno će biti tako, no Hrvatska je i dalje u dobro poziciji uoči posljednja tri kola kvalifikacijske skupine za Euro. Italija je sinoć svladala Maltu i gurnula nas s prve pozicije, Norvežani su nam se primaknuli na bod, ali izabranici Nike Kovača još drže sve u svojim rukama.

Nakon sedam kola vodeća je Italija sa 15 bodova, druga je Hrvatska sa 14 (Uefa nam je oduzela bod zbog svastike), Norveška ima 13, a otpisana Bugarska osam.

Vatreni u nedjelju gostuju u Oslu i pobjedom bi se sasvim približili Euru. Tada bi im u dvije preostale utakmice s Bugarskom i Maltom bila dovoljna jedna pobjeda. To bi, dakako, bio najbolji scenarij, no Niko Kovač sinoć je povukao kočnicu.

– Moramo svladati Norvešku? Ništa se ne mora, samo se umrijeti mora – rekao je hrvatski izbornik.

I bodom u Oslu sve bi ostalo u našim rukama i s pobjedama u posljednja dva kola smo sigurno u Francuskoj. Porazom Hrvatske stvari bi se zakomplicirale i vatreni tada više ne bi ovisili o sebi. No na ruku nam ide što u posljednjem kolu Norveška igra s Italijom.

Treba napomenuti i da će se u slučaju istog broja bodova Hrvatske i Norveške gledati međusobni susreti. Hrvatska je tu u prednosti jer je na Maksimiru slavila s visokih 5:1.

Bilo bi pravo razočaranje da Hrvatska u kojoj su igrači Reala, Barcelone, Liverpoola, Juventusa, Intera i drugih velikana na kraju završi treća i mora u dodatne kvalifikacije. Lani smo imali sreće i izvukli Island, no tko zna kako bi se stvari ovaj put posložile. I zato, Niko, prodrmaj igrače i idemo po pobjedu u Norvešku.

Preostale utakmice hrvatske reprezentacije:

Malta – Azerbajdžan
Norveška – Hrvatska (06.09.u 18:00)
Italija – Bugarska

Azerbajdžan – Italija
Norveška – Malta
Hrvatska – Bugarska (10.10. u 20:45)

Bugarska – Azerbajdžan
Italija – Norveška
Malta – Hrvatska (13.10. u 20:45)

>> Modrić: Ovo nije bila prava Hrvatska, igrali smo bez ritma i pritiska

>> Kopka me što sam baš Hrvatskoj podmetnuo nogu

>> Nije me iznenadio remi u Bakuu, Hrvatska može prosuti bodove protiv bilo koga

>> Je li Italija preskočila Hrvatsku zbog gola koji je postignut rukom?

>> Talijani preskočili Hrvatsku, Norveška opasno puše za vratom!

Komentara 30

AN
antijugoslavencina
12:45 04.09.2015.

U slučaju da ne odemo na Euro zbog onog jednog oduzetog boda treba FK HAJDUK izbaciti iz lige a komplentnu SDP-ovu upravu i srpsko-jugoslavensku organizaciju Naš Hajduk krivično goniti za nacionalnu izdaju. Tu ubrajam i mozak operacije svastika Ostoju Rankovića! Što je najgore čitav život navijam za Hajduk a sad mi se gade, jer su prodali i ponos i čast mrziteljima Hrvatske! Iduću utakmicu bi reprezentacija trebala igrati u Splitu za jedno 20-30 godina kad izumru i zadnje partizančine!

PE
peroskretnicar
14:16 04.09.2015.

Treba nahraniti manđukića... . ne loptama nego mesom....čovjek je šest puta dodao golmanu kao da tri dana nije jeo...malo kulena i bit cće bolje

DU
Deleted user
12:03 04.09.2015.

Već smo upisli 3 boda iz Norveške,a meni se čini da čemo popušit, N. Kovač nije još dorasto za vođenje naše reprezentacije. Nikad nismo imali tako puna igrača u vrhunskim klubovima a repka prosječna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije