Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo u Rumunjskoj

Antolić: Ne petljam se u odnose trenera s nekim igračima

06.11.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina D, 4. kolo, GNK Dinamo - Salzburg. Domagoj Antolic.  Photo:
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.11.2014.
u 12:27

OZRAČJE Negativnosti utječu na atmosferu u svlačionici, ali nismo u depresiji, kaže Antolić

Zbog ozlijede Joea Šimunića, večeras protiv Astre (21 sat) kapetansku vrpcu na ruku staviti Domagoj Antolić, koji je momčad izveo na travnjak i prije neodigrane utakmice s Hajdukom...

- Užasan je to bio osjećaj, svima nam je bilo žao što nismo odigrali taj derbi. Bila bi nam to odlična priprema za Astru, no dogodile su se čudne stvari i nadam se da nikad više nešto slično neću doživjeti - kaže Antolić, kojem su se ove jeseni osvarili snovi.

Postao je Dinamov kapetan, te reprezentativac.

- Još uvijek sam dokapetan, još je Joe s nama! Presretan sam i počašćen, tko ne bi bio...

Debitirali ste za Hrvatsku protiv Argentine, kakvi su bili dojmovi?

- Nismo razočarali, pokazali smo da možemo parirati. Lionel Messi je doista poseban, klasa je za sebe, ali ostali me baš i nisu impresionirali, nisu izvanzemaljci i s njima smo se nadigravali.

Zanimljivo je da ste Duje Čop i vi bili svježi i rastrčani na toj utakmici, a istodobno u Dinamu u zadnje vrijeme izgledate iscijeđeno i umorno? Zašto?

Čeka na gol tri mjeseca

- Ne znam... Istina je da smo u klubu u posljednjih mjesec dana uletjeli u turbulentnu zonu loše forme i rezultata, ali doista ne znam zašto je momčad tako pala. A možda smo bili posebno motivirani za taj dvoboj s Argentinom! Uglavnom, znam da sam nakon te utakmice dobio dodatno samopouzdanje i nadam se da ću opet igrati u klubu kao i početkom sezone.

Koliko vam je problem igrati pred samo nekoliko tisuća ljudi u Prvoj HNL?

- Meni nije problem, a i ostali su se igrači navikli na to. Strancima je najprije sve to bilo čudno, bilo im je teško, no priviknuli su se.

Kad ste zabili posljednji pogodak za plave?

- Uh... Protiv Petrolula u Zagrebu!

Bilo je to 28. kolovoza, prije gotovo tri mjeseca! Je li vrijeme za novi pogodak, opet baš protiv Rumunja?

- Daj Bože da se pokaže kako mi Rumunji leže! Ta mi suša stvara mali pritisak, silno želim zabiti gol...

U Zadru ste promašili 11-erac, biste li ga opet izvodili?

- Odredi li me trener opet za izvođača, bit ću spreman.

Kakav Dinamo možemo očekivati protiv Astre?

- Mogu samo obećati da ćemo dati maksimum, borit ćemo se i nadam se pobjedi, koja bi nam zadržala snove o europskom proljeću. Uz, dakako, pomoć Red Bulla u Glasgowu – kaže Antolić.

Kakvo je raspoloženje u svlačionici? Jesu li loše igre poremetile ozračje?

- Jasno je da sve to negativno utječe na ozračje, ali još bi lošije bilo da su igrači dobre volje, a nema dobrih igara i rezultata! Međutim, nema depresije, razgovaramo i tražimo način da izađemo iz te krize. Vjerovali smo da ćemo u tome uspjeti protiv Hajduka i zato nam je još više žao što utakmica nije bila odigrana.

Smiruje tenzije

Možete li vi kao kapetan utjecati na neka "iščašenja" u svlačionici? Primjerice, Junior Fernandes i Wilson bili su potjerani s treninga, jeste li razgovarali s njima?

- Ne trebam se ja previše petljati u odnose između trenera i pojedinih igrača, to nema smisla. Međutim, svakako mogu razgovorom u svlačionici pokušati smiriti tenzije, to i činim.

>>'Još imamo šanse, učinit ćemo sve za pobjedu nad Astrom'

>>Sve za pobjedu, u Rumunjsku plavi vode i svog kuhara

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije