Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luis Ibanez:

Nadao sam se da će mi Čačić dati barem pet minuta

Luis Ezequiel Ibanez
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
30.03.2016.
u 20:10

Povratak u Dinamo? Ah, tko zna što se može dogoditi, zagonetno govori Ibañez, koji je zahvalan C. zvezdi što mu je dala šansu za preporod.

Novi kapetan Crvene zvezde Luis Ibañez (27) javio se iz karantene u Etno selu Stanišićima kod Bijeljine. Nostalgični smo prema Luchu, igraču golema srca i prštave energije, neumornom, bespoštednom Argentincu s gotovo 200 nastupa za Dinamo.

Dinamo i reprezentacija vape za lijevim braničem, a Luis briljira u Crvenoj zvezdi. Osvojio je trenera, navijače, novinare postavši zvijezda kakva u Dinamu nikada nije bio. Zato što mu nikada nisu dovoljno vjerovali...

– Igram u životnoj formi, što je zasluga i moga trenera Božovića. To je ono što mi je oduvijek trebalo, trenerova potpora, da mi vjeruje, da mi je posvećen, pa da i kada griješim nađe vremena za mene da mi ukaže na pogreške. U Dinamu sam to imao samo kod Krune Jurčića – kaže Ibañez.

Nepogrešiv s bijele točke

U Zvezdi je dobio kapetansku vrpcu na prijateljskoj utakmici. Je li to za stalno?

– Nije. Imamo mi svoga kapetana Lukovića, velikoga nogometaša, koji je igrao u velikim klubovima. Meni je čast i da sam nosio vrpcu barem na jednoj utakmici.

Kada ste bili kapetan u Dinamu?

– Kod Krune Jurčića i Vahida Halilhodžića. U nekoliko prijateljskih utakmica, ali i u prvenstvenim. Jednom sam preuzeo vrpcu kada je Badelj izašao iz igre.

U Zvezdi ste nepogrešivi s bijele točke?

– Da, zabio sam četiri pogotka s bijele točke i, moram se pohvaliti, nikada još nisam promašio 11-erac. Ni u Dinamu. Slobodni udarci? I tu mi se otvorilo, opet jer mi suigrači i trener vjeruju, a i više ih vježbam. Dva-tri puta tjedno ostanem poslije treninga i ispucam desetak lopti. U Dinamu to nije bilo tako, ali se sjećam da sam zabio iz slobodnih udaraca Šibeniku, Cibaliji, Varteksu...

Nezaobilazna je tema s Luchom hrvatska reprezentacija. I očito bolna rana. Naime, izbornik Čačić znao se pohvaliti kako mu je jedan od najvećih uspjeha u Dinamu bio promoviranje Pivarića nauštrb Mamićeva mezimca Ibañeza. Kao da je u najmanju ruku otkrio Roberta Carlosa.

Lucho nije zlopamtilo, ali nešto ga ipak peče...

– Do prije dva mjeseca uopće nisam znao da imam pravo nastupa za Hrvatsku, a kada sam čuo da ipak imam, to mi je dalo dodatnu snagu i polet. I sad kad vidim da Hrvatska nema lijevoga braniča ipak mi je žao što nisam dobio priliku. Barem pet minuta u prijateljskoj utakmici jer zaista igram u životnoj formi. Ali poštujem Čačića i njegove odluke, ja ću nastaviti ulagati u sebe, boriti se, nastojati nastaviti u ovom stilu – pomirljivo govori Lucho.

Lijevoga braniča nema ni Dinamo. Povratak jednoga dana? Nasmijao se...

– Imam ugovor sa Zvezdom i mogu otići samo ako klub dobije ponudu koja se ne odbija. Inače, Zvezdi sam zahvalan jer mi je, kada sam bio na prekretnici karijere, dala priliku za povratak u život. A to se ne zaboravlja.

Mamić mi je dao sve

A Dinamo? Niste ispraćeni kako zaslužuje igrač sa 187 nastupa?

– O razdoblju u Dinamu nikada neću reći nijednu ružnu riječ. Zdravko Mamić dao mi je sve kada je malo ljudi za mene znalo, u Dinamu sam stekao ime, afirmaciju. A hoću li se jednoga dana vratiti? Ha, nikada ne znate što se može dogoditi, možda ćete jednom imati i tu bombu – zagonetno se nasmijao Lucho, gaučo s hrvatskom putovnicom i trenutačno naš najbolji lijevi branič.

No nedovoljno dobar za visoke Čačićeve kriterije. Bolje nitko nego Lucho...

>>Luis Ibanez: Bio sam kapetan u Dinamu, ali je traka u Zvezdi jedno od najvećih priznanja u karijeri

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije