Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostizanje Vatrenih?

'Čačić nema Bobana, Asanovića i Prosinečkog i zato Hrvatska ne može do kraja'

Hrvatska
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/2
15.10.2015.
u 10:10

Je li nam sretna Francuska: Hrvatska reprezentacija nakon 16 godina ponovno na mjestu svoga najvećeg uspjeha.

Ante Čačić, koji je pobrao Kovačevo vrhnje, nakon preuzimanja Hrvatske nogometne reprezentacije ponudio je ovu izjavu:

– Vodit ću rijetko talentiranu momčad koja u Francuskoj 2016. napokon mora izaći iz sjene vatrenih.

Vratio bih se u Vittel

Ivan Katalinić, nekoć sjajni golman Hajduka, trener vratara 1998. koji je tada uskrsnuo Dražena Ladića, sjetio se Vittela, baze u kojoj je s Ćirom kovao broncu. I sada je taj kamp u ponudi.

– A to je jedno divno i sretno mjesto. No, treba vidjeti gdje ćemo igrati. Ali, zašto ne ponavljati povijest.

U HNS-u jučer nisu ništa znali o kampovima, kažu da nisu željeli gatati. Da će sada, naravno, svakako razmisliti i o Vittelu.

Kate je dugo u nogometu, prati ga svakodnevno i nevoljko je odgovarao na pitanje mogu li Čačićevi kockasti biti tako veliki i dobri kao njihovi prethodnici iz 1998.

– Nogomet se promijenio, danas se traže i neke druge stvari, ali da budem do kraja iskren, mislim da Čačić nema ni izbliza tako dobar srednji red kao što su to bili Boban, Asanović i Prosinečki. A velikih reprezentacija i velikih pobjednika nema ako nemaš genijalce u vezi. Naravno, treba tu dodati i mjesto vratara i centarfora. Tu su vatreni bili fantastični – rekao je Katalinić.

Poznati golmanski brk upozorava i na dugu sezonu.

– Imamo igrače u najvećim klubovima koji će prema svim procjenama do kraja otići u Ligi prvaka. Treba vidjeti koliko će biti iscrpljeni, kako će biti s ozljedama. Jer, ako netko od ključnih igrača ne bude spreman, cijela priča o Euru može brzo otići kvragu.

Osim s nogometom, u ovom trenutku HNS ima velikih problema i s navijačima. Koji su, pokazalo se to, spremni raditi i nerede, prekidati utakmice. Nikada se u povijesti nije dogodilo da dio navijača ili glasno ili tiho bojkotira reprezentaciju.

Nemamo klasu iz '98.

– Što se tiče Eura, rezultat sve to može promijeniti. Neka bude dobar i navijači će doći, mi smo narod koji brzo obuzme euforija.

Ali čini se da su ovog puta navijači i dio puka ustrajniji nego ikad dosad. Je li po vama rješenje da se aktualno vodstvo HNS-a promijeni, pročisti?

– Vidite li što se događa u Uefi i Fifi? Svima je sve jasno. Tako je i kod nas, velik je tu novac u igri i zbog toga ga Šuker i Mamić grčevito čuvaju. Iako, da nisu oni, bili bi neki drugi koji bi opet radili slično ili isto. Jednostavno je to tako – misli Katalinić.

Robert Prosinečki, izbornik Azerbajdžana i nekad član vatrenih, koji je zaustavio Kovača u Bakuu, čestitao je kockastima na plasmanu:

– Lijepo je biti na Euru!

Prosinečki je jedan od onih koji ne vole držati figu u džepu. I koji neće poslati kockaste u zvijezde.

– Hrvatska u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca. Ima potencijal i treba tek dočekati njihove najbolje utakmice. Mogu li to učiniti u Francuskoj, vidjet ćemo. Iako, za mene su vatreni ipak bili jača momčad.

Od toga svakako ne možemo pobjeći. Za medalju nam treba jedan napadač Šukerove klase, bolja oba beka, i jedan Boban ili Prosinečki. A to, ruku na srce, nemamo.

Ali imamo reprezentaciju koja je od 11 natjecanja bila na devet. U nekim drugim zemljama slavilo bi se i ludovalo. Ali u Hrvatskoj je sve drukčije.

>>Mogu li doista ovi dečki izaći iz sjene vatrenih? Čačiću se riječi pozlatile, ali...

>>Naši se vratili s Malte: Imamo kazališta i biblioteke, potreban nam je i stadion!

>>Hrvatska je stvarno sila: Samo šest giganata uspješnije od kockastih!

Komentara 67

PA
pajokola1
10:18 15.10.2015.

Ali ima Modrića,Kovačića i Rakitića,ko kaže da su oni slabiji od Bobana,Asanovića i Prosinečkog...

DU
Deleted user
11:45 15.10.2015.

Pored ovakvih novinara ne trebaju nam neprijatelji..kao što smo nekad imali igrače koje spominje imali smo i prave sportske novinare koji su bili pravi profesionalci , stručni , kompetentni a svojim su pisanjem promovirali nogomet i reprezentaciju , stvarali pravoo navijačko ozračje . Posebno to vrijedi kad je bila u pitanju reprezentacija jer su pisali kao pravi domoljubi a ne pljuvački kao ovi sada koji još pozivaju i priželjkuju bojkot navijača te su direktno odgovorni za nerede i kaos po principu "što gore to bolje". Rastjerali su normalne ljude sa tribina a divljake podržavaju i nazivaju navijačima . Svaki dan smo svjedoci tome da huškački članci idu kao na tekućoj traci. Sram vas bilo ..fuj..

DU
Deleted user
11:35 15.10.2015.

Nema ni Šukera, a dobro bi nam došao. Novinarčić zaboravlja da je bio najbolji strelac prvenstva 98. Ne bi se trebalo to zaboravljat, bez obzira šta se danas događa. Šuki je bio strah i trepet svih obrana. Pogledajte golove i vidićete da je svaka njegova lopta išla tamo kud je i zamislio. A Boban je krivac tog polufinala. Zato nemojte iskrivljivat činjenice, ima nas koji dobro pamtimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije