Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vječni derbi

Hajduk u 90. minuti izvukao remi (2:2) na Maksimiru!

Dinamo, Hajduk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
01.12.2013.
u 14:10

Utakmicu je obilježilo udruživanje navijača koji su zajedno navijali na istočnoj tribini

Dramatičan derbi okončan je 2:2, iako su Dinamo sekunde dijelile do pobjede. No, plavima se opet dogodio “Černomorec” i pogodak u sudačkoj nadoknadi. Zelenika je u 90. minuti najprije sjajno obranio pokušaj Bukve, a u sljedećem napadu bio je nemoćan kada mu je iz blizine zabio Maglica i digao na noge nekoliko tisuća torcidaša na istočnoj trbini.

Bio je ovo vrlo solidan derbi, s nekoliko junaka. Ipak, konstantu je držao sjajni Hajdukov vratar Lovre Kalinić, čije su bravure spasile Splićane od teškoga poraza. Kalinićeva sigurnost i dominacija bili su vjetar u leđa upornoj momčadi bijelih, kojoj se borbenost isplatila gotovo na isteku vremena.

Već u 10. minuti Splićani su šokirali Dinamovu obranu. Presječeno je Šimunićevo izbijanje glavom, uslijedio je izvrstan pas Sušića za Kouassija, Kamerunac je pobjegao Gancu Addyu i lakoćom matirao vratara Zeleniku.

Soudanijev prvi u derbiju

Primljeni pogodak nije pokolebao plave, čiji udari su u prvom poluvremenu rezultirali s bar četiri velike šanse. Međutim, nesavladiv je bio Kalinić. U 13. minuti Soudani je izbacio u priliku Čopa, no njegov šut u čistoj gol-šansi Kalinić je obranio nogom. Pet minuta kasnije opet je Soudani na sceni, ovoga puta gura u šansu Brozovića, a Kalinić ponovno bravurozno spašava.

Ipak, u 27. minuti i splitska je hobotnica bila nemoćna, a zakazao je cijeli obrambeni red Hajduka. Antolić je, želeći pucati iz slobodnog udarca, nenamjerno dodao Soudaniju, Hajdukova obrana nije uspjela napraviti zaleđe, a Alžirac hladnokrvno zabio svoj prvijenac u derbijima. Ovo je i prvi slučaj da su u jednom derbiju strijelci bila dvojica Afrikanaca.

U završnici prvoga poluvremena još je dva puta Kalinić spašavao Splićane. U 32. minuti pokušao ga je ugroziti Junior Fernandes udarcem glavom, dok je Brozović u 45. minuti gađao po gredu, a Kalinić ponovno spasio stvar.

Početak drugoga dijela bio je u znaku Dinama. U 51. minuti Kalinić je skinuo još jedan zicer, ovoga puta Soudaniju, a u 54. minuti plavi su došli do vodstva. Antolićev savršeni pas pronašao je glavu Čopa, a bivši hajdukovac udarcem glavom pogodio neobranjivo u kut.

Maglica pun pogodak

U 70. minuti Kalinić je obranio i pokušaj Čopa, a nakon toga Hajduk je upro sve snage da bi izjednačio. Pun pogodak bila je Tudorova odluka da uđe Maglica, koji je bijelima na kraju donio veliki bod.

Ovi suparnici ponovno se sastaju u Zagrebu u srijedu od 18 sati, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog kupa.

>>Boysi i Torcida zajednosu navijali na Maksimiru!

Ključne riječi

Komentara 26

GO
golo
18:40 01.12.2013.

Bravo hajduk , bravo dinamo , bravo hrvatska

Avatar tecnomafia
tecnomafia
17:12 01.12.2013.

Bravo za BBB i Torcidu.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
16:55 01.12.2013.

volim što je maglica koda je moj sin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije