Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli na derbi

Boysi i Torcida zajedno su navijali na Maksimiru!

Torcida, Zagreb, Maksimir
Foto: Luka Stanz/PIXSELL (ilustracija)
1/13
01.12.2013.
u 12:27

Očekuje se da bi na Maksimir moglo doći oko tri tisuće navijača splitskog kluba, a neki su stigli već jučer

Bad Blue Boysi i Torcida nakon dugo godina ponovno će stati jedni uz druge i pružiti si maksimalnu podršku. Borba protiv vaučerizacije i vodstva hrvatskog nogometa ujedinila je dva velika rivala. 

17 sati

Utakmica je završila, Boysi i Torcida zajedno su navijali s istočne tribine. Osim standardnih povika upućenih vodstvu hrvatskog nogometa nije bilo nikakvih incidenata. Dvije navijačke skupine nisu se međusobno provocirale, a ni fizički i/ili verbalno sukobili.

15 sati

 Navijači su zajedno ušli na istočnu tribinu, zasad sve prolazi u najboljem redu

14 sati

Torcidinoj koloni koja je došla ispred Maksimira pridružili su se i Bad Blue Boysi. Skupine su se djelomično i ispremiješali i zajedno krenule prema istočnoj tribini! Još je upitno hoće li ih pustiti policija.

13.15

Gotovo dvije tisuće Torcidaša okupilo se ispred HNK, a u ovim trenucima pješice su krenuli prema Maksimiru. Vođe navijača pozvali su sve da u miru i bez incidenata krenu prema stadionu.

13 sati

Ostatak navijača Hajduka okuplja se kod HNK, tamo su i jake policijske snage koje ih pregledavaju i legitimiraju. Očekuje se da će i oni uskoro krenuti prema Maksimirskom stadionu.

Policija je na Lučkom uspjela uhvatiti dosta Torcidaša te će ih odvesti na Borongaj i kasnije na južnu tribinu.

12 sati

Na današnjem velikom derbiju bit će na istoj tribini, iako policija i dalje to pokušava spriječiti. Kako doznajemo, policija cijelu noć patrolira u Dugopolju, na izlazu iz Splita, ali i u Lučkom. No, navijačka solidarnost je na djelu pa se međusobno savjetuju na forumima.

Tako se može pročitati da bi svi koji kreću za Zagreb morali koristiti alternativne puteve, a Boysi su čak Torcidi nudili i prijevoz.

Očekuje se da bi na Maksimir moglo doći oko tri tisuće navijača splitskog kluba, a neki su stigli već jučer.

"Osjećamo se kao u Splitu. Grad je pun torcidaša, hodamo sa šalovima Hajduka, a svi nas pozdravljaju. Imamo osjećaj kao da su devedeset", javila se Torcida iz Omiša portalu Fošal.hr.

Inače, centar grada pun je policije u civilu koja traži navijače koji su uspjeli iz Splita stići u Zagreb.

>>Mamić: Čemu zloća? Samo želim da Torcida bude sigurna

>>Policija vodi navijače Hajduka na južnu tribinu

Ključne riječi

Komentara 47

ČA
čaratan
12:48 01.12.2013.

Ako je tako kako momci pišu,a ja im vjerujem,onda valja skinit kapu i Boysima i Torcidi i uskoro u Splitu napravit istu stvar.Neka Boysi hodaju gradom sa šalovima bez straha,to bi bila prava stvar.Naše ujedinjenje za njihovo uništenje.Hrvatsko bratstvo na navijački način...Svaka čast !!!

KR
krle3
12:59 01.12.2013.

Nadam se da je to istina i da nećemo biti samo lokalni navijači, lokalpatrioti nego svjesni Hrvati u trenutku kad su hrvatske vrijednosti, tradicija, vjera i sama Hrvatska ugroženi. Dosadašnja politika unazad desetak godina, a posebice unazad dvije godine radila je intezivno na podjeli Hrvata i dovela do toga da ce posijanu mržnju prema svemu hrvatskom morati i požeti.

HR
hrvatin
14:28 01.12.2013.

Bravo decki,svaka cast.Budite zajedno bez ikakvih incidenata.Neka pate oni kojima smeta zajednistvo Hrvata koje je sada potrebnije nego ikada.Neka pobijedi bolji,samo neka se ne prolijeva hrvatska krv u medjusobnim obracunima.Ovo zajednistvo neka ostane za sva vremena u spomen na sve torcidase i bbboyse koji su polozili svoje zivote na Oltar jedine nam Domovine!Slava im i hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije