Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tamo ili ovamo?

Znate ono kad ste neodlučni? Evo što biste trebali napraviti...

Neodlučnost pamćenje i razmišljanje
Foto: Thinkstock
06.10.2015.
u 07:23

I taman kada pomislite da ćete eksplodirati od svih odluka u danu, dolazi večer...

Čini li se i vama da otkad otvorite oči samo donosite neke odluke?

Ustati odmah ili stisnuti "snooze"...Odjenuti majicu ili košulju? Popiti kavu ili čaj? Njoke ili tjesteninu?

I to su one lakše odluke...

Ostati u vezi ili je prekinuti? Prihvatiti novu poslovnu ponudu ili ne? Preseliti se ili ne?

I taman kada pomislite da ćete eksplodirati od svih odluka u danu, dolazi večer...Što za večeru? Ići na piće s prijateljima ili ostati kući? I tako unedogled...

I dok neki prolaze kroz ove odluke ni ne primjećujući da je tu stvar nekog izbora, neki zaista teško donose svoje odluke i mogli bi jednostavno nazvati neodlučnima.

Kako si olakšati te "muke" i lakše doći do rješenja?

Pojednostavite

Više izbora - teža odluka. Ormar pun odjeće može predstavljati pravu muku pri odluci što odjenuti. Pojednostavite si život. Riješite se viškova. Zadržite samo one stvari koje vas motiviraju i ne smetaju.

Eliminirajte izbore

Steve Jobs je uvijek nosiio crnu dolčevitu i traperice, a Barack Obama nosi samo sivo ili plavo odijelo. Ako se previše ne zamarate manje bitnim odlukama i izborima koje si sami postavljate, lakše ćete donijeti one teže i značajnije odluke.

Vjerujte svom instiktu

Koliko ste puta neku odluku vagali i vagali. Je li bolje ovo ilil ono, je li pametnije...I u konačnici ste se vratili na izvornu odluku...Vjerujte svom instinktu i lakše ćete donositi odluke.

>>5 jednostavnih načina da prestanete zaboravljati tuđa imena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije