Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sprječavanje trudnoće

VIDEO Kome se daje hitna kontracepcija i kako djeluje?

Višnja Latin
Foto: Imagine TV
21.11.2014.
u 11:57

Tableta ima smisla ako je je nezaštićeni seksualni odnos dogodio u vrijeme plodnih dana

"Danas na tržištu postoje tablete koje koristimo i koje imaju visoku sigurnost. Naravno, ne možemo reći da je nešto 100% sigurno, ali zasigurno su današnje tablete kao hitna kontracepcija puno bolji izbor od prijašnjih metoda kada su se prospisivale kontracepcijske tablete u većim količinama, pojašnjava Višnja Latin, specijalistica ginekologije i porodiljstva

Tableta ima smisla ako je je nezaštićeni seksualni odnos dogodio u vrijeme plodnih dana. Tableta poremeti ovulaciju i odgodi je pa ne može doći do trudnoće. Ako se primjeni u roku od 24 sata od nezaštićenog odnosa ima veće djelovanje. Svako daljnje odgađanje povećava mogućnost od neželjene trudnoće, pojašnjava Latin.

>>Hrvatska mladež voli pušiti i uživati u alkoholu, dok su im marihuana i seks manje važni

>>'Mnogi mi se čude, ali lakše mi je biti mama u 40. nego kad sam bila mlada'

Komentara 1

VR
vrt
13:44 21.11.2014.

zanimljivo je kako je profesorica zastala prije nego je rekla da ond a"ne dolazi do trudnoće"! Žalosno je kako se u govoru o "pilulama za dan poslije" izbjegava ženama reći da ukoliko je došlo do začeća, pilula može djelovati abortivno, tj. ne dopustiti djetetu da se održi u maternici! Toliko o pravu žene na potpunu informaciju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije