Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznajte na vrijeme

Evo koje simptome srčanog udara imaju žene, a koje muškarci

srčani udar
Foto: Thinkstock
07.03.2014.
u 08:30

Neki od mogućih znakova upozorenja za srčani udar često se zanemaruju

Srčani udar tihi je ubojica i s pravom ga se trebamo bojati. Nedostatak vježbanja, loša prehrana i općenito nezdrav način života može povećati rizik od srčanog udara. No, kako ga spriječiti i je li to uopće moguće te kako prepoznati znakove upozorenja na vrijeme i sačuvati život? Kardiolog iz bolnice Columbia Asia Anil Bansal upozorava da svi moramo znati prepoznati znakove infarkta koje nam tijelo ponekad daje unaprijed.

Neki od mogućih znakova upozorenja često se zanemaruju. Kada osjećate težinu u prsima, nepodnošljivu bol u gornjem dijelu trbuha, bol u lijevoj ruci, leđima, čeljusti i vratu ili imate kratak dah, vrijeme je da odete liječniku i zatražite EKG. Ako na vrijeme reagirate, možda ste upravo sebi spasili život.

Foto: pixabay

Znakovi da je riječ o mogućem srčanom udaru su i osjećaj mučnine, hladan znoj i ošamućenost. Kod muškaraca je najčešći znak upozorenja od srčanog udara bol u prsima, dok žene češće imaju simptome kratkog daha, mučnine i bolne čeljusti – tvrdi Bansal.

>>Ovo je hrana koju morate jesti kako biste spriječili srčani udar

Komentara 19

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
09:41 07.03.2014.

vrijeme trajanja boli? sati,dani,tjedni?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:55 07.03.2014.

Vi pišete o srčanom udaru koda je to zuboblja, pa ono polako sespremiti doktoru i tako napraviti EKG...pa većina ne stignene ni do telefona da nazovu hitnu..

Avatar nijeminišta
nijeminišta
15:36 07.03.2014.

"prekrasan" članak - sa puno informacija, objašnjenja, detalja... prava dubinska analiza.. neprocjenjivo... nadam se da večernji nije platio ni lipe autorici za ovo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije