Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dermatolozi upozoravaju

Stalno buljite u mobitel? Nemojte, to 'uništava' vaš izgled

Žena s mobitelom
Foto: Thinkstock
16.04.2015.
u 21:40

Svakodnevno gledanje u zaslone mobitela i tableta u spuštenom položaju glave itekako ima utjecaj na promjenu na koži, a posljednjih desetak godina taj problem pogađa sve mlađe žene

Moderna tehnologija uzima svoj danak. Ovaj put riječ je o utjecaju na izgled i zdravlje kože. 

Dermatolozi upozoravaju kako su osobe koje često gledaju u svoj mobitel, podložnije boranju kože i nastajanju pregiba u predjelu vrata i dekoltea zbog čestog položaja u kojem glavu naginju prema dolje ( op. a. dermatolozi to nazivaju "tech neck"), piše Daily Mail.

To posljednjih godina sve češće pogađa i mlađe žene, dok se prethodne generacije nisu zbog toga trebale brinuti i do svojih 60- ih godina.

Svakodnevno gledanje u zaslone mobitela i tableta u tom položaju itekako ima utjecaj na promjenu na koži, a posljednjih desetak godina taj problem pogađa sve mlađe žene, upozorava Christopher Rowland Payne, konzultant dermatolog u The London klinici.

To je područje posebno osjetljivo kod žena jer je izloženije utjecaju i sunčevih zraka pri čemu trpi gornji sloj kože koji postaje sve tanji i gubi elastičnost.

Prosječni vlasnik pametnog telefona provede više od dva sata na dan gledajući u zaslon svog telefona, a procjenjuje se da čita poruke, mailove i sl. i do 150 puta na dan.

Kada se tome pridoda i vrijeme provedeno gledajući u tipkovnicu računala, nije ni čudno da sve mlađe generacije se suočavaju s ovim problemom.

>>Odrekla se kave, a rezultati su je potpuno oduševili

>>VIDEO Izvrstan tretman protiv bora i celulita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije