Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Novi lijekovi za hepatitis iznimno učinkoviti, ali i skupi

epruvete
Foto: pixabay.com
23.06.2016.
u 16:37

Na spomen hepatitisa mnogi kažu kako znaju da je to opasna bolest, ali puno je manje onih koji doista znaju o čemu je riječ

Hepatitis najčešće dolazi “u paketu” sa strahom i neznanjem. Ustvari, postoji više vrsta virusnih hepatitisa koji su, ovisno o virusima koji ih prouzročuju, označeni početnim slovima abecede.

Hepatitis A poznat je kao žutica, a najopasniji su hepatitisi B i C, prozvani tihim ubojicama jer često bez prepoznatljivih simptoma dovode do teškog oštećenja jetara.

Hepatitis B može se spriječiti cijepljenjem. Hepatitis B i C mogu se izliječiti novim lijekovima, ali oni su skupi (terapija od 12 tjedana stoji oko 360.000 kuna) pa su zasada na teret države dostupni samo najtežim bolesnicima koji su životno ugroženi.

No, brojni liječnici i pacijenti ističu da je riječ o terapiji koja je izuzetno isplativa u konačnici jer sprečava komplikacije i bolovanja.

U novom broju magazina Moje zdravlje pročitajte sve o besplatnom testiranju na hepatitis i novim lijekovima te zašto ovu bolest prati strah, prikrivanje i neznanje.

Naslovnicu krasi voditeljica i urednica emisije Provjereno, Ivana Paradžiković, a svakako pročitajte i kako se naši sportaši pripremaju za Olimpijske igre u Riju.

Osim toga, sudjelujte i u novoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti potpuno opremljenu Meblo Trade dječju sobu te druge vrijedne nagrade. Nagradni kupon čeka vas u novom broju, stoga požurite na kioske po svoj primjerak!

Sve to i još mnogo više u novom broju Mojeg zdravlja, u prodaji od petka, 24. lipnja, uz Večernji list za samo 5 kuna te samostalno u prodaji za 14 kuna.

Foto: Promo foto

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije