Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski savjetnik

Moje 5-godišnje dijete ne želi u vrtiću spavati, a tete na tome inzistiraju

vrtić sesvete
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
16.04.2014.
u 09:40

Dnevni odmor ima odgojnu vrijednost i to je vrijeme kada možemo s djecom dogovoriti pravila.

PITANJE: Moje petogodišnje dijete ne želi u vrtiću spavati, a tete na tome inzistiraju. Kako da razriješimo problem?  (Mladen, Zagreb)

ODGOVOR: Sve više djece nema potrebu za spavanjem. Upravo zbog toga smatram da nikako ne treba inzistirati na spavanju.

Treba zapravo redefinirati dnevni odmor. Odmarati se možemo na različite načine. Ima djece koja imaju potrebu za spavanjem, i to im treba osigurati. Mislim da dnevni odmor ima odgojnu vrijednost i to je vrijeme kada možemo s djecom dogovoriti pravila: poštovanje potreba druge djece, svjesnost o različitosti.

Dobra motivacija i priča mogu djeci da se dnevni odmor učini ugodnim. Napominjem, pravila trebaju biti jasno postavljena i ostvarena.

Predlažem vam stoga da razgovarate s odgojiteljicom, jer to je najbolje rješenje situacije. Dobro je kada roditelj ima priliku reći kako se dijete odmara kod kuće i saznati kako to funkcionira u zajednici u kojoj ima različitih potreba, a treba ih dobro izbalansirati na zadovoljstvo svakog pojedinog djeteta.

>>Ako je dijete spremno za školu, u vrtiću će se samo dosađivati

Pozivamo vas, imate li pitanje ili problem,javite se na: 
panorama@vecernji.net ili na besplatni broj 0800/8585

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije